• OVER ONS

    OVER ONS

    Leer meer over de Oosteinde

Welkom bij de Oosteinde!

De Oosteinde is niet zomaar een tuincentrum; wij zijn al ruim 50 jaar dé plek waar u tegen hele fijne prijzen de meest praktische én prachtige huis- en tuinartikelen kunt vinden. Onze kundige, professionele en toegankelijke medewerkers zijn vaak al meerdere jaren onderdeel van de Oosteinde familie. Hun doel is om u een zo compleet mogelijke shopervaring te bieden, uiteraard met een persoonlijke touch. We zijn immers dol op onze klanten! Op deze pagina leest u meer over onze geschiedenis, missie en de service die we u bieden.

"We bieden al sinds 1971 de fijnste service en beste kwaliteit" - William Dobbe, huidig directeur

Een rijke geschiedenis

Het is het jaar 1971 wanneer Wim en Henny Dobbe vanuit een houten kas in Hillegom starten met de Cash & Carry verkoop van bloemen en planten, direct van de kweker. Het blijkt een succes en het assortiment wordt met de jaren meer en meer uitgebreid. In de loop der tijd wordt de Oosteinde dé plek waar mensen langskomen voor alles op het gebied van huis en tuin. In 1988 komen William en zijn vrouw Lucienne in de winkel werken en in 1991, als de zaak 20 jaar bestaat, krijgen ze de kans om de zaak over te nemen. De verschillende sfeerafdelingen worden in het leven geroepen en de tuinmeubelen van het huismerk MeSaMi vinden in de loop der jaren een plekje in het tuincentrum. De kans is groot dat het verleden zich zal herhalen, want Williams en Luciennes zoon Sander steekt ook graag zijn handen uit de mouwen in het tuincentrum. 

Met inmiddels vier filialen en een aantal goedlopende webshops is tuincentrum de Oosteinde uitgegroeid tot een waar fenomeen.

Ontdek ook onze webshop! 

Video: een reis door de Oosteinde Hillegom

Onze winkels

Vaste bezoekers weten het: de medewerkers van de Oosteinde hebben kennis van zaken en staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. Sommige medewerkers lopen immers al 30 jaar op de vloer. Door de jaren heen is het team steeds groter geworden: in 2007 werd het tweede filiaal in IJsselmuiden geopend. Een derde filiaal volgde een jaar later in Vijfhuizen en sinds 10 jaar is er ook een vestiging in Zeewolde te vinden. Ook is er met compagnon Henk van der Ploeg al vijftien jaar een Sierbestrating- en Hovenierscentrum in Hillegom. Later opende er net zo'n hout- en tegelcentrum in Vijfhuizen. Van kas tot een uitgebreid tuincentrum met meerdere filialen: het is een behoorlijk succesverhaal geworden. In 2021 vierden we immers ons 50-jarig jubileum. Op naar de volgende 50 jaar!

Ons assortiment

Onze missie

Zoals u weet doen alle medewerkers van de Oosteinde hun uiterste best u te voorzien van het beste advies over de mooiste producten. Wij vinden het immers belangrijk dat echt iedereen iets moois van zijn of haar tuin, terras of balkon kan maken. Wij hebben dan ook als doel u te verblijden met een sfeer die naast zeer professioneel ook heel toegankelijk is. Een persoonlijke benadering vinden wij essentieel. Daarom kunt u altijd bij ons terecht met vragen over het assortiment of over tuinieren an sich. Door geregeld leuke kortingen op producten te geven, hopen we u nóg enthousiaster over uw huis en tuin te maken.

Klantenkaart en nieuwsbrief

Wist u dat u met onze klantenkaart spaart voor leuke extra's? Zo kunt u punten, die u al bij elke euro spaart, inwisselen tegen gratis producten. Daarnaast bent u als eerste op de hoogte van bijzondere acties en events. Wilt u wekelijks op de hoogte worden gehouden van aanbiedingen en nieuwigheden? Vergeet u dan ook niet in te schrijven voor onze gezellige nieuwsbrief!

Maximaal 1 keer per week onze acties ontvangen?

Meld u aan voor de inspirerende nieuwsbrief van de Oosteinde!
Wij verwerken uw gegevens secuur conform ons privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Onze service

Wij willen u natuurlijk de beste shopervaring bieden. Wij zijn een bedrijf met groen bloed en staan bekend om onze hoogwaardige service en expertise. Onze medewerkers zijn zeer vriendelijk, kundig en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van groen en interieur. Daarnaast zijn er een aantal andere services die we u kunnen bieden:

  • Gratis oppotservice: kies een plant en bijpassende pot uit en wij zorgen dat deze netjes met u mee naar huis gaan. Leuk als cadeau!
  • Ophaalservice voor grote producten, zoals grond of bomen: terwijl u verder winkelt, zorgen wij dat deze zware items bij de uitgang op u staan te wachten. Even voorrijden en u kunt de producten zonder gedoe mee naar huis nemen.
  • In Hillegom en Vijfhuizen hebben we een lunchroom, koffieterras, speelweide en kinderboerderij.
  • U kunt gebruik maken van onze toiletten.
  • Onze winkels zijn rolstoelvriendelijk.

OP NAAR EEN DUURZAMERE TOEKOMST!

MVO

In de maatschappij wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steeds belangrijker. Wij willen hier graag op inspelen door ook onze bijdrage te leveren. Zo hebben we onlangs zonnepanelen op het dak van de Oosteinde Hillegom laten installeren. Dat is uiteraard positief, aangezien met het opwekken van zonnestroom geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrijkomen. 

Duurzaam tuinieren

Daarnaast hebben we bij onze verkoop duurzaamheid hoog op de agenda. Zo verkopen we producten van merken die bijvoorbeeld op een milieuvriendelijke wijze produceren. Denk eens aan elho of Capi Europe bloempotten, die van gerecycled kunststof worden gefabriceerd. Ook op het gebied van plantenverzorging wordt uiteraard aan het milieu gedacht. Merken als ECOstyle en Pokon zetten bij het produceren van hun meststoffen en bestrijdingsmiddelen de natuur altijd op nummer één. Onze toekomstige generaties moeten immers ook van alles wat groeit en bloeit kunnen genieten. Wij adviseren u in de winkel graag verder over duurzaam tuinieren en de producten die voor u geschikt zijn.

Onze winkels