Stap 2 - Doorzaaien

Doorzaaien (maart/april/mei/juni)

Herstellen van het gazon

Doorzaaien
Met doorzaaien herstelt u het gazon. Kale plekken na het verticuteren kunt u doorzaaien met ECOstyle Graszaad-Extra. Dit graszaadmengsel is speciaal voor ECOstyle ontwikkeld en geschikt voor alle soorten gazons (schaduw-, speel- en siergazon). Dit mengsel heeft een snelle kieming, zelfs bij een lage bodemtemperatuur. Ook bevat Graszaad-Extra van ECOstyle de belangrijke micro-organismen voor een optimale ontkieming en goede wortelgroei. Het graszaad is behandeld met een natuurlijke coating waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor vogels als voer.

Tips:

  • Wilt u het juiste resultaat bereiken? Houd dan de grond goed vochtig, hierdoor ontkiemt het graszaad mooi. Denk er hierbij aan dat graszaad het beste ontkiemt bij een gemiddelde bodemtemperatuur boven de 10 graden. Is er dus sprake geweest van een lange winter en/of koud voorjaar? Dan zal de bodemtemperatuur niet zo snel stijgen. Ontkieming van het graszaad vraagt dan ook meer tijd.
  • Gaat u een geheel nieuw gazon inzaaien? Gebruik dan hiervoor Graszaad-Inzaai. Uw nieuwe gazon, door middel van Graszaad-Inzaai of graszoden, geeft u bij de aanleg de juiste start met GazonStart-AZ. Deze meststof geeft de juiste voeding mee en zorgt voor een goede ontkieming en optimale wortelvorming.
  • Ook in het najaar kunt het gazon nog herstellen. De gemiddelde bodemtemperatuur in deze periode ligt nog vrij hoog en er is ook voldoende vocht aanwezig. Dit geldt ook voor het aanleggen van uw nieuwe gazon. De ideale periode voor het aanleggen van een gazon, bij normale weersomstandigheden, zijn dan ook de maanden augustus, september en oktober.
  • Speciaal geselecteerd graszaadmengsel voor een snelle kieming
  • Verrijkt met micro-organismen voor betere kiemvorming en goede wortelontwikkeling
  • Graszaad voorzien van een milieuvriendelijke coating om vogelvraat tegen te gaan
  • Een mengsel geschikt voor alle soorten gazons

Bestel ECOstyle Graszaad Extra online in onze webshop, of kom langs in ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Het ECOstyle 7-stappenplan

Onze winkels