Stap 7 - Afstrooien

Afstrooien (oktober/november)

Om mosvrij de winter door te komen

De laatste stap van het 7-Stappenplan is het afstrooien. Strooi Cocopeat over uw gazon. In het najaar wordt het tijd om uw gazon en tuin klaar te maken voor de winter. De laatste maaibeurt van het gazon kan plaatsvinden en verwijdert eventueel blad uit de tuin. Daarna kunt u het gazon afstrooien met Cocopeat Gazon. Deze laatste stap kunt u uitvoeren in de maanden oktober en november, eventueel nog in december (zolang het niet vriest); daarna wordt het te koud.

ECOstyle Cocopeat Gazon bestaat uit 100% gecomposteerde kokosvezels. De rulle & luchtige kokosvezels verbeteren de structuur van de bodem, hierdoor kunnen de wortels van uw gazon zich beter ontwikkelen. Ook mos krijgt geen kans, want zij groeit zeer slecht op Cocopeat Gazon, dit komt door de unieke structuur.

De samenstelling van Cocopeat Gazon is uniek, het product bevat namelijk ook een kalium rijke meststof. Kalium versterkt het gras waardoor het gazon beter bestand is tegen vorst! Cocopeat is 100% natuurlijk en volledig milieuvriendelijk omdat er geen kwetsbare veengebieden worden afgegraven.

Voordelen Cocopeat Gazon:

  • Cocopeat Gazon verbetert de structuur van de grond, zodat graswortels beter groeien.
  • Afstrooien met Cocopeat Gazon verhoogt vorstbestendigheid & mosvorming krijgt geen kans.
  • Bij aanleg van een gazon zorgt Cocopeat Gazon voor een juiste start.

Bestel Ecostyle Cocopeat Gazon online in onze webshop, of bezoek ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Het ECOstyle 7-stappenplan

Onze winkels