Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbollen: om in het voorjaar te genieten van een bont spektakel gaat u immers al in de herfst aan de slag! Bent u ook zo gek op al die mooie bloembollen die in het voorjaar de kop opsteken in uw tuin? Een teken dat het voorjaar voorzichtig eraan zit te komen! Wij hebben een lijstje gemaakt met bloembollen die u vanaf september kunt planten, om hier in het voorjaar plezier van te hebben. Al deze bloembollen zijn overigens bij ons in het tuincentrum verkrijgbaar, maar ook in onze webshop Koopbloembollen.nl! Zo kunt u ook vanuit uw luie stoel de voorbereidingen doen en uw favoriete bloembollen worden gewoon bij u thuis bezorgd!

Online bestellenBLOEMBOLLEN IN DE TUIN: VOORJAARSBLOEIERS

 • Blauwe druifjes
  Deze plant wordt met 5 cm afstand tussen de bollen geplant op 3 cm diepte. 
  Bloeiperiode: maart, april, mei
   
 • Hyacinten
  De gewone hyacint wordt op 15 cm afstand van elkaar geplant en 15 cm diep. De andere varianten kunnen tussen de 4 cm en 6 cm van elkaar af geplant worden en de diepte varieert tussen de 5 cm en 10 cm diepte. 
  Bloeiperiode: maart, april, uitloper naar mei.

hyacinthen

 • Irissen
  De irissen worden op 10 cm afstand van elkaar geplant en op een diepte van 6 cm.
  Bloeiperiode: mei, juni
   
 • Narcissen
  Deze bollen doen het goed op 7 cm afstand van elkaar en 15 cm diep.
  Bloeiperiode: maart, april, mei
   
 • Sneeuwklokjes
  Sneeuwklokjes komen het best tot hun recht als ze op 7 cm van elkaar geplant worden op een diepte van 10 cm.
  Bloeiperiode: januari
   
 • Tulpen
  Tulpenbollen worden op 15 cm diepte geplant en met een afstand van 10 cm.
  Bloeiperiode: april, mei, juni

tulp en andere zomerbloeiers kopen

 • Krokussen
  Met 3 cm afstand en op 6 cm diepte worden de krokus bollen geplant.
  Bloeiperiode: januari, februari, maart, april

PLANTTIPS VAN ONZE EXPERTS VOOR UW BLOEMBOLLEN

 1. Plant in groepen
  Bloembollen komen het beste tot hun recht wanneer ze in grote groepen geplant worden. Een grote cluster bloembollen trekt veel meer de aandacht dan hier-en-daar een bloembol in de tuin.
   
 2. Plastic pot in stenen pot
  Met vorst kunnen stenen en terracotta potten breken, doordat de grond in de pot uitzet. Voorkom dit door uw bloembollen altijd eerst in een plastic pot te planten, en deze vervolgens in een stenen pot te zetten. De ruimte ertussen werkt als isolatie.
   
 3. Bloembollen uitleggen
  Leg de bloembollen eerst uit, zodat u goed kunt zien waar u ze wilt planten. Zo heeft u een goed overzicht.
   
 4. Locatie markeren
  Zet stokjes neer op de plekken waar u al bloembollen geplant heeft, om in een later stadium niet hetzelfde gat te graven.
   
 5. Gebruik afgevallen bladeren
  Door de wind afgevallen bladeren kunt u goed gebruiken als 'deken' over de plek waar de bloembollen geplant zijn. Dit creëert extra warmte. 
   
 6. Planten en klaar
  Bloembollen zijn best bijzonder. Na het planten is er geen verzorging meer nodig en hebben zij alles bij zich wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.
   
 7. Beschutting
  Bloembollen die in het vroege voorjaar bloeien, zoals sneeuwklokjes, kunt u het beste zo dicht mogelijk tegen het huis aan planten. Het kan nog vriezen en zo staan ze extra beschut. 
   
 8. Bloembollen bloeien meerdere jaren
  Van bloembollen heeft u meerdere jaren plezier, dus na de bloei hoeft u ze niet te verwijderen. Laat ze compleet en op eigen tempo afsterven, zodat u volgend jaar van een mooie bloei kunt genieten.
   
 9. Laat met planten
  Bent u wat laat met het planten van de bloembollen? Geen probleem! Bedek de grond met een laag bladeren of humus en bewater het, zodat de grond rondom de bollen zal bevriezen. Zo raken de bollen het minst aangetast. 
   
 10. Welkom!
  Zet uw geurende bloembollen (bijv. hyacinten of narcissen in het voorjaar en Ismene of oriëntal lelie in de zomer) bij de entree voor een warm welkom!​

              Wanneer voorjaarsbollen planten?

BLOEMBOLLEN KOPEN

Heeft u de smaak te pakken en ziet u zo'n vrolijke tuin in het voorjaar wel zitten? Kom dan gerust bij ons langs. We hebben een ruim assortiment aan voorjaarsbollen voor u klaar staan! Van Allium of Sierui tot Fritillaria en van Anemonen tot Narcissen. Wist u dat wij ook complete mini pakketen bloembollen verkopen en ook bio bollen in ons assortiment hebben? Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor bloem- en groentezaden en kunt u bij ons bloempotten en andere tuin gerelateerde artikelen voor bloembollen kopen. In ons uitgebreide assortiment vindt u altijd wat u zoekt. Online in onze webshop én offline in onze vestigingen!

Bekijk video

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen

Onze winkels