Bloembollen op pot

Met bloembollen op pot kun je alle kanten op! Je kunt ze zowel binnen als buiten neerzetten. Vanaf december kunnen ze uw huis binnen al voorzien van een flinke dosis vrolijkheid en heerlijke geuren. Vanaf januari zet u ze ook gewoon buiten neer. De potten kunnen in zijn geheel in de tuin geplant worden of u kiest er een leuke pot omheen! Zo wordt binnen én buiten opgefrist met mooie bloemenbollen!

Bloembollen op pot buitenshuis

Lichte nachtvorst kunnen bloembollen op pot goed hebben. Na de vorst groeien ze gewoon weer verder. Daarom kunnen ze vanaf januari al buiten staan. Door de lage temperaturen, heeft u extra lang plezier van de bloembollen die buiten staan. In het geval van een droog voorjaar, mag u ze één tot tweemaal per week wat water geven, het liefst regenwater. Let er goed op dat de potten gaten onderin hebben, zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan stromen.

Bloembollen op pot binnenshuis

Bloembollen op pot staan het liefst op een lichte plaats en krijgen graag voldoende water. Bij narcissen werkt het zelfs stimulerend! Hoe meer water ze krijgen, hoe langer de stelen worden. De hyacint mag wat minder water krijgen, maar heeft wel graag vochtige grond.

Bloembollen op pot binnenshuis

Onze favorieten bloembollen op pot!

Binnen ons grote assortiment zijn er uiteraard altijd een aantal bollensoorten extra populair en geliefd. Deze top drie zetten wij voor u op een rij!

1. Narcissen op pot

Standplaats: volle zon tot volle schaduw      
Bloeitijd: maart-april
Hoogte: 10-25 cm
Toepassingen: borders, bloembedden en binnenshuis

Narcissen op pot kunnen overal voor gebruikt worden. In een bloembed of in plantenbakken. Als snijbloem in huis of langs een grasveld. 

Naast tulpen, hyacinten en krokussen zijn narcissen één van de belangrijkste voorjaarsbloeiende bollen. Ze worden veel in tuinen gebruikt, omdat ze erg winterhard zijn. (ook lager dan -10ºC). De bollen verwilderen makkelijk en door de vele kleuren en bloemtypen zijn ze zeer populair geworden. De prachtige gele trompetnarcissen zijn een voorbode van het warmere voorjaar! 

Voordelen van narcissen

  • Je ze hetzelfde kunt behandelen als vaste planten in de tuin. Makkelijk toch?
  • Doordat ze vroeg in het seizoen bloeien, spelen ze een belangrijke rol in de voorjaarstuin.
  • Narcissen tolereren veel schaduw, waardoor ze ook met gemak onder struiken of bomen neer te zetten zijn.

Narcissen op pot

2. Blauwe druifje op pot

Standplaats: volle zon tot halfschaduw  
Bloeitijd: februari-april
Hoogte: 25cm
Toepassingen: borders en binnenshuis

Het blauwe druifje is een bijzonder knappe bloeier die één en al voorjaarsvreugde uitstraalt. Zet 'm op een lekker koele plek, want dan bloeit de Muscari nóg langer. Afhankelijk van de variëteit kunnen de bloemen poederblauw, kek roze, helderwit, azuur, koningsblauw of paarsblauw zijn. Voor ieder wat wils! U kunt ze uit de pot halen en in de volle grond planten, maar ook op een schaal op de tuintafel of in een paar potjes op het balkon zetten. Geur en fleur gegarandeerd! 

Voordelen van de Muscari

  • Het is het eerste beetje kleur dat u ziet in de donkere najaarsmaanden.
  • Het geeft en prachtig effect wanneer u ze bij elkaar zet.
  • Blauw druifje staat symbool voor nederigheid en bescheidenheid. Een mooi cadeau dus!

Bloembollen op pot binnenshuis | Muscai, Blauwe druifje

3. Hyacinten op pot

Standplaats: volle zon tot deels schaduw      
Bloeitijd: maart-april
Hoogte: 25cm
Toepassingen: borders, bloembedden en binnenshuis

Het aantal nagels of bloempjes per bloem hangt af van de maat van de bol. Grotere bollen kunnen met gemak 50 tot 60 nagels produceren. Hyacinten groeien bijna nooit groter dan 20 tot 30 cm, en zijn dus perfect voor beplantingen in bakken.

Voordelen van hyacinten

  • Hyacinten zijn erg populair in de tuin, door het brede assortiment kleuren.
  • Ze hebben een heerlijke 'rijke en zware' geur.
  • Hyacinten komen makkelijk in bloei.

Hyacinten op pot

Bloembollen op pot kopen

Bent u dus op zoek naar bloembollen op pot? Kom dan gerust eens langs in één van onze vestigingen om het ruime assortiment te bekijken. Naast de bovenstaande soorten, hebben we natuurlijk in de winkels nog veel meer verrassends voor u in petto. Bloembollen op pot zijn prachtig voor binnen en buiten, maar ook als kado! Wist u dat u bij ons ook online bloembollen kunt bestellen in onze webshop? Neem gerust een kijkje!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen

Onze winkels