Glas

Het mooiste glaswerk voor uw plant

Een kamerplant of bos bloemen voelt zich pas echt thuis in een mooie bak, vaas of pot. Glas is uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben staan prachtig in een glazen pot. Een glazen bloempot heeft een romantische en pure uitstraling. Door het glas bent u namelijk getuige van de ontwikkeling van de wortels. Daarnaast komen de bladeren misschien nog wel beter tot hun recht. Wilt u glazen potten of vazen kopen voor uw planten? Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! 

Glaswerk kopen | Tuincentrum De Oosteinde

Waarom glas?

Met een glazen pot of vaas kunt u de ontwikkeling van planten of bloemen goed in de gaten houden. Dat is extra leuk met planten waarvan de wortels een spektakel op zich zijn, zoals die van de Asparagus en de luchtzuiverende Chlorophytum. Ook planten die haast geen aarde nodig hebben, zijn geschikt. Denk bijvoorbeeld aan de Orchidee. Probeer ook eens een tak of blad in een glazen vaas of pot tot zijn recht te laten komen. Zo is het blad van de Monstera een prachtige eyecatcher die zo nóg meer tot zijn recht komt. Daarnaast is er veel variëteit in glaswerk. Zo wordt de kleur van glas vaak aangepast op de kleurtrend van het moment en kan glas een bijzonder reliëf hebben.

Glas is hip

Glas is daarnaast gewoonweg helemaal van nu. Bent u al bekend met de terrarium trend? Waar een terrarium vroeger vooral met reptielen werd geassocieerd, staat er nu bij menig plantenliefhebber zo'n minituintje te shinen. Terraria in glas, al dan niet afgesloten, zijn onderhoudsarm en heel decoratief. Ook hydroponie is een trend. Als u wel eens een plantje heeft gestekt, bent u waarschijnlijk al bekend met dit fenomeen. Het idee is dat een plantje in water wortelt. De volgende planten zijn geschikt voor hydroponie:

  • Anthurium
  • Begonia
  • Kruiden als basilicum, rozemarijn en salie 
  • Pilea (Pannenkoekplant)
  • Verschillende bloembollen

Het enige dat u nodig heeft is een geschikte plant, een glazen vaas of pot, water en plantenvoeding. Spoel eerst de wortels goed af, zet de plant in de vaas met water en zorg dat de bladeren niet onder water komen te staan. Ververs maandelijks het water en de plant groeit naar hartenlust.

Glaswerk kopen | Tuincentrum De Oosteinde

Glazen woonaccessoires

Naast vazen zijn er bij ons ook mooie windlichten en kandelaars van glas verkrijgbaar. Een glazen windlicht brengt de warmte van het licht van een kaars bijvoorbeeld nog meer naar voren. Helder glas heeft een luxe uitstraling, terwijl gerecyceld of groen glaswerk juist een wat stoerdere look heeft. Ontdek de woonaccessoires in één van onze vestigingen in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden.

Groot assortiment bloempotten en plantenbakken

Bij Tuincentrum De Oosteinde bent u aan het juiste adres voor deze, maar ook andere plantenbakken en bloembakken. Denk aan bloempotten van clayfibre, keramiek, kunststof, mandwerk en zink. U bent van harte welkom in de dichtstbijzijnde vestiging. U kunt aanverwante artikelen zoals potgrond online bestellen in onze webshop. Neem eens een kijkje in ons online tuincentrum!

U kunt ook het assortiment aan glaswerk en potterie online bestellen in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze winkels