Clayfibre

Fiberclay & lichtgewicht potten volop te koop bij tuincentrum de Oosteinde. Geef nu ook uw tuin karakter met onze lichtgewicht en fiberclay potten van verschillende topmerken. En geloof ons: iedereen die uw tuin ziet, zal blij verrast zijn en vragen waar u de mooie buitenpotten vandaan heeft.

Plantenbakken voor buiten in de tuin

Wij bieden verschillende vormen clayfibre buitenpotten, denkt u eens aan:

  • Kubus
  • Rechthoekig
  • Cilinder
  • Eivormig
  • Vierkant

clayfibre en lichtgewicht bloempotten kopen

Wat is fiberclay precies?

U kunt clayfibre zien als een milieuvriendelijke combinatie van glasvezel en klei. Bovendien is fiberclay een duurzaam materiaal voor bloempotten dat vorst-, regen- en kleurbestendig is. Erg fijn natuurlijk in een koud land zoals Nederland. Qua uiterlijk lijkt het materiaal heel erg op steen, maar het enorme voordeel van de fiberclay bloempot is dat deze lichtgewicht zijn en dus veel minder zwaar zijn. Hierdoor zijn bloempotten of plantenbakken van fiberclay gemakkelijk te plaatsen én te verplaatsen. Omdat fiberclay plantenbakken door hun lichtgewicht gemakkelijk geplaatst en verplaatst kunnen worden, zijn deze bloembakken prima geschikt om bijvoorbeeld kuipplanten in te planten! 

clayfibre en lichtgewicht bloempotten kopen

Lichtgewicht bloempotten en plantenbakken verkrijgbaar

De buitenkant van onze lichtgewicht bloempotten verschillende van trendy grijze kleuren tot aan de mooiste terracotta bloempotten. De bloempotten zijn allemaal erg natuurlijk, wat ze een fraaie uitstraling meegeeft. Welke plantenbak kiest u?

Terracotta bloempotten voor een natuurlijke look

Zoals u misschien wel weet, heeft een terracotta bloempot de originele kleur van klei. Dus als u wilt gaan voor een natuurlijke look dan is de terracotta pot ideaal voor u. De bloempotten van terracotta zijn rood gebakken aardewerken van klei en zijn ongeglazuurd, ze zijn dus niet bewerkt met een andere kleur. Terracotta komt uit het Italiaans en betekent letterlijk ''gebakken aarde'' - daarom noemen we de deze bloempotten ook wel aardewerk. Doordat deze terracotta plantenbakken een erg natuurlijke uitstraling hebben, passen ze in vrijwel iedere tuin! U kunt een terracotta bloempot zowel binnen als buiten laten staan. De bloempot beschermt namelijk de wortels tegen lage temperaturen, waardoor deze gewoon buiten geplaatst kunnen worden. 

clayfibre en lichtgewicht bloempotten kopen

Groot assortiment bloempotten en plantenbakken

Ook andere plantenbakken en bloembakken zijn volop aanwezig bij tuincentrum de Oosteinde. Denk aan bloempotten van glas, keramiek, kunststof, mandwerk en zink. Voor welke bloempot kiest u?

Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze winkels