Keramiek

Het mooiste keramiek voor uw plant

Op ieder potje past een deksel en bij elke plant hoort een pot! Een kamerplant of bos bloemen voelt zich namelijk pas echt thuis in een mooie bak, vaas of pot. Wist u dat keramiek een ware comeback aan het maken is? Waar keramiek vroeger vaak als oubollig werd gezien, wordt het nu juist als een luxe toevoeging aan tuin en interieur gezien. Sterker nog, het is zelfs hartstikke hip om zelf met keramiek aan de gang te gaan. Uw plant komt extra tot zijn recht in een mooie bloempot. Wilt u een pot van keramiek aanschaffen? Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! 

Keramiek kopen | Tuincentrum De Oosteinde

Wat is keramiek?

Keramiek is niet één materiaal, maar een verzamelnaam voor alle producten die van gebakken klei zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk, porselein en steengoed. Het verschil zit 'm in de mate van verhitting en het soort klei dat wordt gebruikt. Zo wordt porselein van witte klei gemaakt en wordt voor aardewerk, zoals terracotta, rode klei gebruikt. Keramiek is er dan ook in vele soorten en maten: van kunst tot servies, van wasbakken tot tegels. Keramische potterie wordt in veel gevallen van een laag glazuur voorzien, maar in het geval van terracotta juist weer niet. Op het moment is reactieve glazuur een trend. U ziet het veel terug in het interieurbeeld. Het verloop in het glazuur geeft het een speelse uitstraling. Er is dus heel wat te kiezen op het gebied van keramiek.

Waarom keramiek?

Keramiek heeft een groot aantal voordelen:

  • duurzaam
  • weer- en vorstbestendig 
  • UV-bestendig
  • zwaarder en dus steviger
  • het isoleert

De poreuzere potten kunt u beter in de winter naar binnen halen, zodat u er in het voorjaar ook nog plezier van hebt. Naast deze punten heeft keramiek het voordeel dat het enorm veel sfeer uitstraalt. Keramiek geeft het interieur en exterieur extra stijl en klasse mee. Omdat wij potten in allerlei soorten en maten hebben, kunt u zelf bepalen welke plant u in een keramische pot wilt laten stralen. Kiest u voor één grote eyecatcher of een klein groepje subtiele potten? Ook kunt u kiezen voor een aantal kleurrijke plantenbakken. Keramiek kan op deze manier zorgen voor een vakantiegevoel. Denk eens aan die in het oog springende Spaanse potten. Dat kunt u in een handomdraai thuis nabootsen.

Binnen en buiten

Wij hebben keramische potten voor zowel binnen als buiten. Buitenkeramiek is vaak grover dan potterie voor binnen. Een gat in de bodem is meestal een teken dat het om buitenpotterie gaat. Terracotta is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het fijne aan dit materiaal is de subtiele kleur die een prachtige combinatie is met groen. Daarnaast is de kleur terra op dit moment helemaal trendy. Voor alle potten geldt: op z'n kop opbergen zodat er geen water in kan blijven staan.

Keramiek kopen | Tuincentrum De Oosteinde

Groot assortiment bloempotten en plantenbakken

Bij Tuincentrum De Oosteinde bent u aan het juiste adres voor deze, maar ook andere plantenbakken en bloembakken. Denk aan bloempotten van clayfibre, glas, kunststof, mandwerk en zink. U bent van harte welkom in de dichtstbijzijnde vestiging. U kunt aanverwante artikelen zoals potgrond online bestellen in onze webshop. Neem eens een kijkje in ons online tuincentrum!

U kunt ook het assortiment aan glaswerk en potterie online bestellen in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze winkels