Houtskoolbarbecue

Knapperende kolen en de geur van rook met gegrild vlees is voor veel barbecue liefhebbers de ultieme barbecue ervaring. Dit roept toch een klein vakantiegevoel op in combinatie met buiten eten, of dit nu op een hete zomeravond is of juist in de winter op de veranda met een dekentje en een heater. Lekker en ontspannen eten in goed gezelschap! 

Houtskool barbecues

De houtskool barbecue is zeer populair en heeft de voorkeur van het grootste deel van de barbecue bezitters in Nederland. Door de diverse accessoires, zoals de brikettenstarter, wordt het barbecueën op kolen steeds gemakkelijker. Het hoeft ook allang niet meer bij een traditionele speklap of hamburger te blijven, want door producten zoals de pizzasteen, bakplaat en de wok van Weber kunt u met uw barbecue eindeloos variëren.  

Temperatuur inschatten op uw houtskool barbecue

Wilt u weten of de barbecue klaar is voor gebruik? Doe dan de test met de handpalm. Houdt uw hand 15 cm boven het midden van de grill. Moet u uw hand na 2 seconden weghalen door de hitte, dan is de barbecue op zijn heetst. Kunt u uw hand 5 seconden erboven houden, dan is de temperatuur gemiddeld. Bij 10 seconden of meer moet u meer geduld hebben en de kolen hun werk laten doen.

Onderhouden van uw houtskool barbecue

Barbecueën is natuurlijk heerlijk, maar het schoonmaken en onderhoud van de BBQ hoort er helaas ook bij. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn met onze tips! Hoe beter u uw barbecue onderhoud, hoe langer u hier plezier van zult hebben.

Stap voor stap onderhoud en reinigen van uw houtskool BBQ

1. Benodigdheden
Zorg dat u een warm sopje, zachte glasreiniger, multivezeldoekjes, een roestvrij stalen borstel en een schuursponsje klaar hebt staan.

2. De deksel
Begin bij de deksel door hem schoon te maken met het sop en de zachte kant van de schuurspons. Als hij droog is, kunt u deze napoetsen met een multivezeldoek en glasreiniger. 

3. De deksel aan de binnenkant
Vaak zit er aangekoekt vet aan de binnenzijde van de deksel. Uiteindelijk kan dit gaan schilferen en op uw eten terecht komen. Daarom is het van belang om dit grondig te verwijderen. Dit lukt goed met een roestvrij stalen schraper, zoals te vinden is aan de achterkant van de Weber schoonmaakborstel. Vervolgens kunt u de binnenkant schoonmaken met warm water en zeep.

Tip
Maak de binnenkant van de deksel steeds schoon met een warme vochtige lap na het barbecueën. Als u dit doet als de deksel nog warm is, dan is het vet gemakkelijk te verwijderen en blijft de deksel fris en schoon.

4. Het grillrooster
Borstel het grillrooster met de roestvrij stalen borstel goed schoon, zodat alle etensresten weg zijn. Ga hier vervolgens opnieuw langs met de zachte kant van uw schuurspons en sop. 

5. As resten
De meeste houtskool barbecues hebben onderin de barbecue een opvangsysteem voor as. Zorg ervoor dat na iedere barbecue sessie het as verwijderd wordt. Voor deze onderhoudssessie mag ook alle as verwijderd worden als dit er nog in zit.

6. Binnenkant barbecue
Nu de barbecue leeg is kunt u de binnenkant goed schoonborstelen met de staalborstel en vervolgens met het sop en de schuurspons de barbecue schoonmaken. De bak kunt u afdrogen met een multivezeldoek.

Als u deze onderhoud- en poets-sessie regelmatig uitvoert, dan gaat uw mooie barbecue een stuk langer mee! Mocht u op zoek zijn naar de staalborstel of andere onderdelen voor uw barbecue, kom dan gerust eens langs bij ons in de winkel of neem een kijkje in de webshop!

Houtskool barbecue kopen

Barbecueën draait om gezelligheid en lekker eten. Voor veel mensen is het aanmaken van een houtskoolbarbecue onderdeel van deze gezelligheid. Wilt u genieten van het echte authentieke barbecuegevoel? Dan is de houtskoolbarbecue de beste keuze voor u! Bovendien krijgt uw vlees de kenmerkende houtskoolsmaak. In ons tuincentrum geven wij u advies over de mogelijkheden en het gebruik, dus kom gerust een keer bij ons langs. U kunt andere benodigdheden zoals barbecuehoezen online bestellen in onze webshop, net zoals vele andere tuin benodigdheden! Bij ons vindt u gevestigde merken, zoals Weber en Cobb.

    

Bekijk meer productgroepen in de categorie Barbecues

Onze winkels