Zink

Bent u op zoek naar nieuwe potten voor in uw tuin? Kijk dan eens bij ons aanbod zinken potten! Tuincentrum de Oosteinde heeft een ruim assortiment aan zinken potten die vast en zeker goed zullen staan in uw tuin! Zink is de laatste tijd uitgegroeid tot een populair materiaal om uw tuin mee te decoreren. Zo is ons assortiment de laatste jaren flink uitgebreid, tot prachtige spiegels aan toe. 

Zink

Zink is een materiaal wat heel erg lang mee gaat en tegen veel weersomstandigheden bestemd is. Een zinken pot biedt veel voordelen in uw tuin of op uw balkon. Zink is een waterdicht materiaal waardoor het water niet uit de pot kan lopen. Sommige planten willen echter geen 'natte voeten', dan kunt u wat gaten boren in de onderkant van de pot. De zinken potten wegen niet veel, en kunt u dus ook goed gebruiken voor een eventuele hangplant. Zink is verder een duurzaam materiaal wat veel weerstand kan hebben. Alle planten kunnen in een zinken pot staan, vooral stoere planten passen goed bij een zinken pot. Een nadeel is echter dat een zinken pot de plant niet beschermt tegen warmte of kou. Dit is op te lossen door de pot van binnen te bekleden met noppenfolie. Zo voorkomt u dat de wortels van uw planten verbranden of bevriezen. 

  • Waterdicht
  • Weegt weinig
  • Duurzaam
  • Voor alle planten geschikt

Potten onderhouden

De meeste planten houden van potten waar het overtollige water uit kan lopen. Zorg dus voor een paar gaten in de bodem van de zinken pot. Bij zinken potten kan in de winter de onderkant van de pot vastvriezen aan de grond. Om dit te voorkomen is het van belang dat de zinken potten op potvoetjes of op een trolley gezet worden. Ook kan de onderkant van de zinken pot scheef gaan staan, dit is ook te voorkomen door de potten op een trolley of potvoetje te zetten. Zoals eerder al vermeld is het handig om noppenfolie in de pot te doen, hiermee voorkom je verbranding of bevriezing van de wortels. 

Trends bij zinken potten

U zult vast denken: een zinken pot is toch gewoon een zinken pot? Er zijn veel verschillende soorten zinken potten. Wij baseren ons assortiment op basis van de laatste trends. Zinken potten hebben wij in verschillende maten, maar ook kleuren! De laatste trend in de zinken potten is bijvoorbeeld de koperkleur. Ook hebben wij de grijslook, het grijszwart en de 'old' look gehad. Een leuke match van pot en plant is bijvoorbeeld een koperkleur zinken pot met viooltjes erin. Met die combinatie wordt er meer sfeer en kleur gebracht in uw tuin of balkon. 

Vragen over ons aanbod zinken potten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod zinken potten dan kunt u altijd terecht bij een Tuincentrum de Oosteinde bij u in de buurt. Ook kunt u gerust contact met ons opnemen, onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar! Neem ook eens een kijkje in onze webshop, hét online tuincentrum voor al uw benodigdheden.

Bent u toch op zoek naar iets anders? Neem dan een kijkje bij ons aanbod glas, keramiek, kunststof of mandwerk!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze winkels