Vijveraanleg en onderhoud

Een vijver aanleggen

Een vijver aanleggen is een aardige klus, waar van tevoren goed over nagedacht moet worden. Vaak betekent het een ingerijpende herindeling van de tuin, waarbij ook de bestrating aangepast moet worden en planten verzet of bomen gerooid moeten worden. Het is belangrijk om voor de start van de werkzaamheden een duidelijke planning te maken met daarin het benodigde gereedschap, het materiaal en eventuele helpers.

Wanneer kan ik het beste een vijver in de tuin aanleggen?

De beste tijd om een vijver aan te leggen is het voorjaar (maart/april). Na de aanleg heeft de vijver de kans om tijdens het groeiseizoen een biologisch evenwicht op te bouwen. Een andere mogelijkheid voor vijveraanleg is het najaar (september/oktober). De beplanting van de vijver vindt dan pas in het daarop volgende voorjaar plaats.

Een vijver in de tuin

Dan is het moment daar om te starten met het graven van de kuil. Dit is nodig in het geval dat u een kant en klare vijverkuip koopt, maar ook als u zelf de vorm en diepte van de vijver wil bepalen en deze aan wilt leggen met vijverfolie. Als de vijverkuip goed en waterpas in de kuil past of de vijverfolie ruim is aangebracht, dan is het tijd om de randen te gaan afwerken. De randen kunnen worden afgewerkt met stenen of keien, beplanting, maar ook een houten flonder is een mooie oplossing. Maak een keuze die het beste bij uw tuin past. Houd bij de aanleg van de vijver rekening met elektra voor een waterpomp of verlichting. 

Advies bij de vijveraanleg en onderhoud

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vijveraanleg en onderhoud? Er komt veel kijken bij het aanleggen en kopen van een vijver, daarom kunt u bij Tuincentrum De Oosteinde rekenen op adviezen en informatie. Wij helpen u graag bij de keuzes en mogelijkheden die het aanleggen van een vijver met zich meebrengt. Kom daarom gerust langs bij één van onze tuincentra, dan voorzien wij u van de nodige informatie. Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum, DeOosteindeOnline.nl om wat inspiratie op te doen vanuit uw luie stoel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver

Onze winkels