Vijverpompen en filters

Wilt u een vijverpomp kopen voor in uw vijver? Bekijk dan het aanbod van Tuincentrum De Oosteinde! De keuze van de vijverpomp hangt af van de grootte van uw vijver. In eerste instantie wordt een pomp aangeschaft om het vijverwater in beweging te houden, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor watervalletjes, om een fontein aan te sluiten of om het water naar de filter te pompen.

Voor een fontein is het belangrijk om te bepalen hoe hoog de vijverpomp het water kan oppompen en het aantal liters dat hij per minuut kan verpompen. Voor een fonteinstraal van 50 cm is een pomp met een capaciteit van 30/40 liter per minuut geschikt. Speciale kopstukken geven een extra dimensie aan de fontein.

Wanneer de vijver troebel wordt kan dat verschillende oorzaken hebben, maar vaak biedt een filtersysteem uitkomst. Er zijn diverse soorten vijverfilters: het conventionele systeem dat het water grof filter, maar ook filters met twee- of meer kamers waar het water doorheen geleid wordt.

Natuurlijk kunnen we u uitgebreid informeren over de mogelijkheden bij het kopen van pompen en filters. Kom daarom gerust langs bij één van onze tuincentra. Neem ook eens een kijkje in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver

Onze winkels