Waterplanten

Heeft u een mooie vijver in uw tuin, maar mist u nog wat mooie waterplanten? Of bent u bezig met de aanleg van uw vijver en vraagt u zich af hoe dat precies zit met de waterplanten? Wij van Tuincentrum De Oosteinde helpen u graag verder!

Tips bij het plaatsen van uw vijver- en waterplanten

  • Zuurstofplanten plaatst u het liefst in het voorjaar of de zomer.
  • Planten anders dan zuurstofplanten kunnen het hele jaar worden geplant.
  • Houdt rekening met diverse dieptes en tableaus in uw vijver. Hoge planten staan bijvoorbeeld mooi aan de achterzijde van uw vijver, zodat u hier goed tegenaan kunt kijken en hier nog andere planten voor kunt plaatsen.
  • Het is niet noodzakelijk om een losse voedingsbodem aan te brengen in uw vijver. Wilt U dit liever wel kies dan voor een voedselarm substraat en laat het niet in het vijverwater zweven.
  • Heeft u al gedacht aan een vijvermandje voor uw vijverplant? Dit is een mooie oplossing, waarbij de plant zich goed kan ontwikkelen. 
  • Plaats niet teveel verschillende soorten en kleuren waterlelies of andere waterplanten in uw vijver. Ze kunnen het oppervlak van uw vijver dicht laten groeien en op deze manier komt er te weinig zonlicht in uw vijver. Dit is zonde en komt de kwaliteit van uw water niet ten goede.
  • Plaats de waterplanten in groepen en niet afzonderlijk.

Soorten waterplanten

Het aanbod van de planten is dan groot en het water is goed op temperatuur. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding. Daarentegen zijn zuurstofplanten wel belangrijk, zij zuiveren het water en zorgen voor voldoende zuurstof. Behalve dat planten een vijver mooi maken, vervullen ze dus ook een belangrijke biologische taak. Waterplanten houden de vijver helder, door alle aanwezige voedingsstoffen uit het water op te nemen. Er blijft dan niets achter voor algen. Dat is mooi meegenomen!

Waterplanten kopen

Wilt u waterplanten kopen om uw vijver compleet te maken? Kom dan gerust eens langs bij ons in het tuincentrum! Wij hebben een breed assortiment en onze ervaren medewerkers adviseren u graag! Waterplanten online bestellen is ook mogelijk in onze webshop! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver

Onze winkels