Kruiden zaden

Wilt u zelf uw kruiden gaan kweken? Logisch, want het hebben van een kruidentuintje is leuk, leerzaam en zeer ontspannend. Kom vooral eens bij de Oosteinde in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden kijken! Wij hebben een uitgebreid assortiment dat u in onze winkels én online kunt bekijken en kopen.

TOP 10 KRUIDENZADEN: ONZE FAVORIETEN

Uiteraard hebben wij ook zo onze favorieten. Deze kruidenzaden komen vaak voor en worden dan ook regelmatig gebruikt in gerechten of met andere doeleinden. Ze zijn bijvoorbeeld bijzonder lekker of goed te passen in de keuken. Het is natuurlijk wel zo leuk, als u uiteindelijk ook echt iets met uw zelf gekweekte kruidenzaden gaat maken! Bent u klaar voor verse eigen kruiden door uw curry gerecht of in uw soep? Voeg bijvoorbeeld een beetje munt toe aan een zomers drankje. Succes gegarandeerd! Start vandaag nog met kweken...

Zaden webshop

Kruiden zaden kopen | De Oosteinde Hillegom

Kruiden kopen | de Oosteinde Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden

1. Basilicum
Dit heerlijke kruid is uit India afkomstig, maar wordt ook vaak gebruikt in Italiaanse keuken. Basilicum staat bekend om zijn warme anijsachtige aroma. Er zijn verschillende soorten basilicum zaden, het verschil zit hem in de bladkleur, bladvorm, smaaksensatie en grootte. 

2. Bieslook
Bieslook behoort tot de uien familie. Het is een van de meeste bekende en gebruikte kruiden in de geschiedenis én in de keuken. In de 16e eeuw is de bieslook in Europa terecht gekomen door ontdekkingsreizigers die uit China kwamen. Zij gebruikten bieslook hoofdzakelijk als medicijn tegen vergiftigingen en bloedingen. 

3. Bladselderij
Bladselderij is vergelijkbaar met peterselie, maar met een veel sterkere smaak. De plant groeit ook lekker door, want deze kan wel een hoogte bereiken van één meter. Selderij heeft een medicinale werking. Het is goed als urine-afdrijvend middel en werkt positief op nier- en blaasziekten, jicht en reuma.

4. Dille
Dille word veel gebruikt in Scandinavische landen, Duitsland, Polen en Rusland. Dille wordt vooral gebruikt in soepen en sauzen. Verse dille wordt vaak ook geserveerd met zalm en andere soorten vis.

Biozaden

5. Koriander
Vers korianderblad heeft een zeer eigen maar frisse peterselieachtige geur en is als kruid onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten. Terwijl het zaad met zijn heerlijke geur wordt juist veel gebruikt in de Europese en Midden-Oosterse keukens. Koriander is ook zeer goed voor de spijsvertering!

6. Lavendel
Lavendel zaaien is een echt uitdaging, Lavendel houdt namelijk van een lichte standplaats. Ook is dit kruid winterhard en blijft het altijd groen. De heerlijke geurende bloemen worden vaak gebruikt in geurzakjes, aroma olie of zelfs in gebak!

Start een pluktuin

7. Peterselie
Peterselie heeft een frisse en kruidige smaak. Hierdoor past dit kruid perfect bij vele gerechten. Voeg de peterselie pas op het laatste moment toe aan het gerecht, want bij verhitting vergaat de smaak. De krul peterselie heeft een iets mindere smaak dan platte peterselie. 

8. Stevia
Stevia staat ook wel bekend onder de naam 'honingplant'. De smaak is namelijk wel 10 x zoeter dan suiker! Stevia is een natuurlijk middel en bevat geen calorieën. Natuurlijk maakt de plant erg gewild. Stevia kan u in veel gerechten of dranken gebruiken, zowel vers als gedroogd.

9. Tijm
Tijm is een klein en niet snel groeiend kruid. De smaak van de tijm is een pittige, hartige, licht notige smaak. Tijm kan u verwerken in o.a. soepen en stoofgerechten, bij vlees komt de tijm ook goed tot zijn recht.

10. Tuinkers
Tuinkers heeft een wat bittere smaak. Sommige mensen krijgen de associatie met mosterd als ze dit kruid proeven. Tuinkers komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend. Tuinkers word vaak gebruikt als toevoeging in salades en broodjes. 

Groentezaden

Zaden kopen | de Oosteinde

KRUIDENZADEN KOPEN IN HILLEGOM, VIJFHUIZEN, ZEEWOLDE OF IJSSELMUIDEN

Naast deze top 10 aan kruidenzaden, hebben wij natuurlijk nog veel meer soorten beschikbaar! We hebben het bijvoorbeeld niet gehad over munt (heerlijk voor de thee), rozemarijn of citroengras. Ons assortiment is zeer uitgebreid en de moeite waard om eens op uw gemak te bekijken. Dit kunt u bij ons in de winkel doen óf online in onze webshop! Zo bezorgen wij alle benodigdheden voor uw eigen kweekproject gewoon bij u aan huis! U bent van harte welkom en we geven u graag advies over uw moestuin.

Openingstijden en contact

Onze winkels