Polyscias

Stralen op de achtergrond in plaats van in de spotlights

De Polyscias heeft geen spotlights nodig, zij voelt zich prima in de schaduw. De Polyscias doet het in uw huis dus uitstekend op een donkere plaats. Daar ontwikkelt ze haar karakteristieke takken vanuit de dikkere stam. Haar bladeren kunnen rond zijn van vorm, maar ook hartvormig, vaak met onregelmatig gegolfde randen. Meestal zijn ze groen gekleurd, maar sommige varianten van de Polyscias hebben ook bontgekleurde bladeren. Wilt u een nieuwe kamerplant kopen? De Polyscias verdient zeker een plaats in uw woonkamer!

Gestaag groeien
De Polyscias neemt niet alleen genoegen met een plaats op de achtergrond, ze vraagt ook erg weinig van u. Ze heeft maar weinig water nodig; liever iets te droog dan te natte voeten is haar credo. Kamertemperatuur en af en toe wat plantenvoeding toevoegen aan het water en ze zal u dankbaar zijn en gestaag groeien. Gevolg daarvan is wel dat ze regelmatig een nieuwe, iets grotere pot kan gebruiken. Wanneer dat moment daar is, zal ze dat zelf aangeven: haar wortels groeien dan letterlijk uit de pot.

Uit de kluiten gewassen huisgenoot
Ze mag dan uiterst bescheiden zijn, dat wil niet zeggen dat ze een onopvallende muurbloem is. Nee, de Polyscias weet er op een mooie manier voor te zorgen dat ze straalt vanaf de tweede rij. Neem alleen al haar lengte: de Polyscias groeit met gemak uit tot een uit de kluiten gewassen huisgenoot. Wanneer u haar goed verzorgt en regelmatig verpot kan ze een lengte bereiken van wel 1 tot 1,5 meter hoogte. Over het hoofd zien is dan in ieder geval onmogelijk. Geen spotlights nodig, maar toch in het oog springen: dé ideale woonkamerplant dus!

Wilt u een nieuwe plant kopen voor in de woonkamer? Kom dan gerust langs bij een vestiging van Tuincentrum De Oosteinde. Neem ook eens een kijkje in onze webshop, waar u diverse benodigdheden voor de kamerplant online bestelt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten

Onze winkels