Succulent

Een meesteres in het aanpassen aan de omstandigheden, dat is de Succulent.

Ongekroonde koningin van het assimileren, zo zou u de Succulent ook wel kunnen noemen. Ze is beter bekend onder de naam vetplant en dankt haar officiële naam Succulent aan het Griekse woord succus, wat sap betekent. Terechte naam: ze is namelijk een sappige plant, gespecialiseerd in het vasthouden van water. Dat water kan voor de plant van levensbelang zijn, want oorspronkelijk komt ze voor in gebieden die worden geteisterd door droogte. 

Weinig florissante omstandigheden
Eigenlijk is de Succulent geen aparte plantenfamilie. Wel is het zo dat Succulenten, dus planten die water kunnen opslaan in wortel, stengel of blad, voorkomen in tientallen verschillende plantenfamilies. Sommige families kennen slechts een paar succulente soorten, anderen bestaan weer bijna helemaal uit Succulenten. Een bekend voorbeeld van Succulenten zijn Cactussen. Die weten maar al te goed hoe belangrijk het is om water op te slaan om te kunnen overleven in weinig florissante omstandigheden.

Lichte standplaats
Het enige dat de vetplant van u vraagt is een lichte standplaats. Felle zon wordt in sommige gevallen toegejuicht, maar andere soorten kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vindt ze alles prima. Regelmatig water geven in de zomer, hooguit maandelijks in de winter. Liever te weinig dan teveel: rottende wortels zijn nog te vaak de oorzaak van vroegtijdige sterfte. 

Wilt u de vetplant kopen? Kom dan langs bij ons dichtstbijzijnde tuincentrum bij u in de buurt! In onze webshop kunt u aanverwante artikelen, zoals vetplant voeding bestellen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten

Onze winkels