Schefflera

Plooibare woonplant laat zich graag vormen tot jouw ideale huisgenoot

Wilt u een makkelijke groene woonkamerplant kopen? De Schefflera is zeker het overwegen waard!

We hebben hier te maken met een woonplant met een flinke tropische tint. De Schefflera stamt namelijk uit het geslacht van de klimopfamilies, waarvan een deel bestaat uit struiken of zelfs lianen. De Schefflera vindt zijn oorsprong in de tropen, maar doet het ook prima in gematigd warme gebieden. In uw woning voelt hij zich dus prima op een lichte, warme plaats. In tegenstelling tot veel andere woonplanten heeft de Schefflera geen problemen met direct zonlicht. Geef ‘m dus regelmatig water, maar zorg er wel voor dat de potgrond nooit langer dan een paar dagen nat is. Hij is zelfs zo flexibel dat hij een keer water overslaan zal accepteren.

Bonsaivorm creëren
Het vermogen van de Schefflera om zich door uw wensen te laten vormen gaat ver. Hij vindt het namelijk geen enkel probleem wanneer u een deel van zijn bladeren of uitlopers afknipt. Hij ontwikkelt daarna gewoon weer nieuwe scheuten vanuit de kop. Door dit te herhalen kunt u een bonsaivorm creëren, precies naar uw persoonlijke wensen. Tel daarbij op dat de Schefflera varianten heeft met zowel groene, als bonte en paars gekleurde bladeren heeft en voor elke smaak & interieur is er een passende Schefflera te vinden (of zelf te vormen)!

Onder de douche
Een kleine eis van deze makkelijke plant is het verwijderen van stof op de bladeren. Een frisse sproeibeurt onder douche is hiervoor uitstekend geschikt. Hij zal stralen en glimmen van genoegen! Er is zelfs een kans dat hij u zal belonen door te gaan bloeien. Heel soms komt het namelijk voor dat de Schefflera binnenshuis bloemen ontwikkelt. Het zal de ultieme bekroning zijn van uw goede zorgen!

Wilt u de Schefflera kopen? Kom dan gerust langs bij Tuincentrum De Oosteinde bij u in de buurt. Voor aanverwante artikelen kunt u ook terecht in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten

Onze winkels