Codiaeum

Codiaeum: de kleurrijke rebel in huis

Gaat u een nieuwe kamerplant kopen? Weg met die grijze middenmoot. Durf kleur te bekennen! De Codiaeum is misschien wel de meest fervente pleitbezorger van dit credo. Met zijn overweldigend gekleurde bladeren heeft hij maar één doel: uw huis en uw leven verlevendigen met een gezonde portie eigengereidheid. Maar: zorg vooral voor af en toe wat tegengas, zodat jullie symbiose een écht evenwichtig niveau kan bereiken.

De Codiaeum brengt letterlijk en figuurlijk kleur in uw leven. Dat doet de plant met zijn opvallende bladeren, die qua kleur, vorm, grootte en tekening een enorme variëteit kunnen vertonen. Spits met spikkels, ovaalvormig, groen, geel, oranje, roze, rood of een combinatie van deze kleuren: de Codiaeum biedt het allemaal. Plus een uitgebreide variatie in grootte en vertakking. Eén ding is zeker: deze kamerplant is in geen geval saai! En dat lijkt ook meteen de missie van deze bijzondere woonplant: doorbreken van elke voorspelbaarheid. Deze rebel zorgt er wel voor dat uw leven kleurig en avontuurlijk wordt.

Oost-Azië
Oost-Azië is het gebied waar de Codiaeum in de natuur voorkomt. Daar groeit hij in veel gevallen uit tot een metershoge struik. We danken de grote variatie aan kleuren en vormen van de bladeren aan het gemak waarmee de soorten onderling kunnen worden gekruist.

Een zeer makkelijke woonplant!
Qua verzorging heeft deze groene rebel niet zo veel strenge eisen. Vrij vochtig houden in lente en zomer, de rest van het jaar gieten met mate. In het groeiseizoen is het raadzaam om af en toe wat plantenvoeding toe te voegen aan het water. Kamertemperatuur is prima, maar pas op voor te droge lucht (centrale verwarming!). Af en toe besproeien met een plantenspuit en de bladeren regelmatig afnemen met een vochtig doekje doen wonderen.

Langzaam wegkwijnen
Maar misschien nog wel het belangrijkste: licht! Het karakter van de Codiaeum staat of valt met voldoende licht. Krijgt jouw Codiaeum een plaats die te donker is, dan zal hij langzaam wegkwijnen. Dat houdt in dat zijn bladeren steeds minder kleurig worden. Zorgt u dus voor voldoende licht, dan garandeert de Codiaeum u kleur en avontuur. Jullie samenzijn zal gegarandeerd nooit meer saai zijn!

Wilt u de Codiaeum of een andere kamerplant kopen? Dan bent u van harte welkom bij de voor u dichtstbijzijnde vestiging van Tuincentrum De Oosteinde! Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten

Onze winkels