Phlox paniculata

Phlox paniculata – Vrolijk geurende vlinderlokker!

De Phlox paniculata (vlambloem) is een geurende, goed winterharde, niet bladhoudende tuinplant. Van juli t/m oktober staat de Phlox in bloei met pluimvormige bloemen. De oorspronkelijke Phlox was purperrood, vandaar ook de naam vlambloem. Nu zijn er zoveel verschillende soorten, dat roze, paars, wit, roodpaars, blauw, violetblauw of meerkleurig de meest voorkomende kleuren zijn. Met ons uitgebreide assortiment bent u bij ons aan het juiste adres om de geschikte vlambloem te vinden!

De Phlox paniculata houdt van een goed doorlatende grond, die enigszins vochtig is. Door de Phlox jaarlijks te mesten krijgt u stevigere bloemen. Ook het toevoegen van extra tuinturf, compost of zand heeft een positieve uitwerking op de groei en bloei van deze plant. Dit kan vermengd worden met de bestaande grond. De vlambloem houdt van een plekje in de zon of halfschaduw.

In het najaar (na de bloei) kunt u de stengels tot vlak boven de grond afknippen. De Phlox kan zo aan een eventuele tweede bloei beginnen of nieuw fris blad aanmaken.

Wilt u de vlambloem kopen? Kom dan gerust langs bij één van onze tuincentra. U kunt ook een kijkje nemen in onze webshop en online vlambloem zaden kopen.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten

Onze winkels