Lavendel

Sommige planten die ruikt u al voordat u ze ziet. Dat is het geval bij de lavendel! Niet alleen het balkon, tuin, terras of potten worden door lavendel opgefrist, maar ook uw zintuigen!

Geur en kleur: Lavendel

Een grote pot, vol met lavendel op het balkon, of misschien een hoek in de tuin, waar deze paarse vriend mooi past. Niet alleen met zijn kleur frist de lavendel de boel op, maar ook met zijn heerlijke geur! Deze geur heeft een kalmerende werking, dus zijn bloemen kunnen ook gedroogd worden en bijvoorbeeld verwerkt worden in een geurzakje of in een gedroogd bosje in de badkamer gelegd worden. U wordt er helemaal relaxt van, dus een extra lavendel plant hier of daar is altijd welkom!

Lavendel: beauty in alle soorten en maten

De mooie zacht grijs-groene stelen en bladeren in combinatie met de overwegend diep paarse bloemen zorgen voor een sfeervolle plant. Ook is hij niet moeilijk in verzorging! In de volle zon of een plekje op de wind? Het maakt de lavendel geen fluit uit! Wist je trouwens dat als je hem tweemaal per jaar snoeit, dat hij volgend jaar dan gewoon weer in bloei komt? Ideaal, dus schrijf april en september in de agenda!

Lavendel snoeien

Als er begin april wat begint te groeien aan de lavendel, is dit het perfecte moment om te gaan snoeien. Hij mag ongeveer een derde terug gesnoeid worden, maar zorg dat u boven de jonge groene scheuten blijft. Zo blijft de lavendel plant van binnen niet vochtig en sterven er ook geen nieuwe scheuten af. Als je in het voorjaar nogmaals van zijn bloei wilt genieten, dan moet er in september weer gesnoeid worden. Zo creëer je groei door snoei!

Verschillende lavendel soorten

Ook lavendel is met zijn grote familie in verschillende soorten verkrijgbaar.

 • Lavandula angustifolia 'Hidcote'
  -
  meest bekende soort
  - winterhard
  - bloeit tot 50 cm hoog

 • Lavandula angustifolia 'Pacific Blue'
  - volle struik
  - bloeit tot 80 cm hoog
  - ideaal als u graag lavendel droogt
   
 • Lavandula stoechas
  - houden van zure grond
  - geschikt voor in potten
  - geef hem nooit kalk
   
 • Lavandula intermedia
  - sterk geurend
  - speciaal gekweekt voor zijn Lavendel olie

Lavendel kopen

Ben je op zoek naar een mooie Lavendel plant of andere vaste planten? Kom dan gerust eens bij ons langs om de verschillende soorten te komen bewonderen. Ons ervaren personeel kan u perfect adviseren, zodat u met de juiste keuze naar huis gaat en heerlijk kunt genieten van het prachtige uiterlijk van deze plant en zijn heerlijke geur!

U bent van harte welkom bij Tuincentrum De Oosteinde!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten

Onze winkels