Hebe addenda

Wilt u een kleurrijke prachtplant aan uw tuin of terras toevoegen? De Hebe Addenda is een groenblijvende struik die bloeit van juli tot het einde van de zomer. U heeft dus zelfs na de zomer volop plezier van deze vrolijke krachtpatser. Hij staat graag in vochtige, goed gedraineerde grond en heeft het liefst een beschut plekje in de zon of lichte schaduw. De Hebe, ook wel struikveronica genoemd, heeft het immers graag warm. De plant heeft niet veel zorg nodig, maar hij houdt wel van een lekker slokje water. Geef 'm twee keer per week water voor het mooiste resultaat.

Veelzijdige plant

Door de veelzijdigheid van deze struiken kunt u ze op verschillende manieren laten groeien. Plant ze in de border, naast een tuinpad, zet ze in een rotstuin of in een pot. Om de Hebe goed te laten bloeien, verwijdert u de dode koppen wanneer ze beginnen te verschrompelen. Zo blijft de plant tot de eerste nachtvorst in overvloed bloeien. Vlinders en bijen zijn zijn beste vrienden. De plant is dol op een bezoekje van deze insecten en zij ook op de Hebe. Dit komt door de nectarrijke bloemen. Dat geeft dus een heel levendig beeld, zelfs wanneer andere planten al klaar zijn met bloeien!

Prettig kleuraccent

Op zoek naar wat felle kleuraccenten voor op het terras? Zoek niet verder! De Hebe is de plant voor u. Wat uw smaak ook is, door de enorme diversiteit aan soorten, maten en kleuren is de Hebe een prachtige aanwinst voor elke tuin en elk balkon. Kom langs bij de Oosteinde om deze tuintopper in het echt te bewonderen. Ze komen vers van de kweker en staat te popelen een plekje in uw tuin te veroveren...

Kom langs!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten

Onze winkels