Verbena

Geuren en kleuren op uw terras of balkon

Wilt u een zwierige tuin met veel kleur? Zet dan vooral veel IJzerhard, of Verbena, op uw terras of balkon. De felgekleurde, vrolijke bloemen steken alle kanten op en bloeien tot ver in de nazomer. Verbena's kunt u het beste flink in het zonnetje zetten. Dan worden de bloemen feller van kleur, gaat de plant meer de hoogte in en gaat uw terras bovendien heerlijk ruiken. U kunt de Verbena kopen in onze webshop, maar u bent ook van harte welkom in onze tuincentra!

Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar. Dan blijft hij mooi bloeien. En geef 'm regelmatig een plensje water, want hij houdt niet van droge voeten.

Verbena's trekken veel vlinders en bijen aan. Dat staat niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk voor de natuur. Er zijn steeds minder bijen, en dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor het ecosysteem. Als bloemen niet worden bestoven door bijen, kunnen ze zich niet voortplanten. Zonder bijen geen tuinbloeiers dus! Kortom: met veel Verbena's in de tuin helpt u het herstel van de natuur, zomaar vanuit uw luie stoel.

Wilt u de Verbena kopen? Bestel deze dan online in onze webshop, of kom langs bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten

Onze winkels