Onkruidbestrijding en groene aanslag

Heeft u last van onkruid in uw tuin en bent u op zoek naar de mogelijkheden voor onkruidbestrijding? Kom langs bij Tuincentrum de Oosteinde dan voorzien wij u van een goed advies! U hoeft niet altijd bestrijdingsmiddelen te kopen, vaak komt u ook al ver met een schoffel, uw handen en een schepje. U kunt de middelen tegen onkruid en groene aanslag ook online bestellen in onze webshop. 

Onkruid in uw gazon

Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen worden onkruid genoemd, terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden, maar in het gazon is dat een stuk moeilijker. In die situatie kunnen bestrijdingsmiddelen van bijvoorbeeld BSI, Nature en Pokon zoals korrels of in vloeibare vorm de oplossing zijn.

Mos is een andere hardnekkige vorm van onkruid. Dit komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen, of waar de grond te zuur is. U kunt bij ons in de winkel een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies of u kunt de bestrijdingsmiddelen tegen onkruid in het gazon online bestellen

           

Tips tegen onkruid

 1. Onkruid voorkomen is beter voor het milieu dan onkruid bestrijden. Kies daarom planten die goed in uw tuin passen. Hoe beter de plek van de plant (denk aan grond / zon / schaduw), hoe sterker de plant. En sterke / gezonde planten zijn net als mensen minder vatbaar voor ziekten en plagen.
   
 2. Verwijder regelmatig uw onkruid met een schoffel en de hand. Met een schoffel maakt u het onkruid een beetje los en door het met de hand er voorzichtig uit te trekken, breken de wortels minder snel af.
   
 3. Leg cacaodoppen, boomschors of een bodembedekkende plant op de grond tussen de planten. Zo krijgt onkruid minder kans. Deze producten zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum in Vijfhuizen, IJsselmuiden, Zeewolde en Hillegom.
   
 4. Hardnekkige soorten onkruid als de paardenbloem of zevenblad dien je altijd met wortel en al uit de grond te trekken, anders blijven ze terugkomen in uw tuin.
   
 5. Gebruik meststoffen om uw planten in de tuin sterk te maken en te houden en gebruik eventueel onze ecologische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid. Wij geven u graag advies.

Bestrijdingsmiddelen kopen tegen onkruid

U bent van harte welkom bij de voor u dichtstbijzijnde vestiging van Tuincentrum De Oosteinde. Wij voorzien u hier graag van de nodige informatie en adviezen over de producten van BSI, Nature en Pokon om de geschikte onkruidbestrijding te vinden. U kunt ook bestrijdingsmiddelen en tuingereedschap kopen in onze webshop.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

Onze winkels