Schimmels bestrijden

Last van schimmel op uw planten of op een specifieke plant? Bent u op zoek naar middelen om deze schimmels te bestrijden? Bij Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen en Zeewolde bent u aan het juiste adres!

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste schimmel is de meeldauw die de plant bedekt met een wit laagje schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten.

Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldknop. 

Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen.

De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Gelukkig hebben wij een groot aanbod aan bestrijdingsmiddelen om uw planten te redden! Zo kunt u bij ons ook bestrijdingsmiddelen voor schimmels kopen van Bayer, ECOstyle en BSI. Kom gerust eens langs bij één van onze vestigingen, waar we u graag voorzien van de nodige informatie. Op onze webshop kunt u tevens online schimmelbestrijding bestellen, neem eens een kijkje in ons online tuincentrum!

       

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

Onze winkels