Acer Palmatum

De Acer Palmatum is een aanwinst voor iedere tuin!

De Acer Palmatum (Japanse esdoorn) is de meest voorkomende esdoornsoort in onze tuin. De soort omvat meer dan 100 varianten. De Japanse esdoorn is geliefd vanwege de vele bladkleuren. De kleurnuances lopen van groen en rood tot donkerpaars/bruin. De bladeren van deze esdoorn lijken op een handpalm, vandaar ook de naam “palmatum”.

De Acer Palmatum groeit langzaam. In de winter verliest de esdoorn zijn blad en mag deze niet te nat staan. Snoeien wordt niet aangeraden, maar indien het nodig is, kan dit het best gedaan worden van november tot begin februari. Snoei niet als het vriest! U kunt dan het beste wachten op een vorstvrije periode. Wanneer in het groeiseizoen takken afsterven of verwelken, kunt u deze wel gewoon verwijderen.

De Acer Palmatum houdt van een halfschaduwplek met een goed waterdoorlatende, humusrijke grond. Felle zon en harde wind kunnen de esdoorn beschadigen. Bij te felle zon verbranden de puntjes van de bladeren en bij te harde wind kunnen de bladeren kapot scheuren.

De Acer Palmatum doet het goed in de volle grond, maar kan ook prima in een pot geplaatst worden.
Wanneer u de esdoorn in een pot zet, wordt aangeraden deze in het voorjaar bij te mesten met een langzaam werkende meststof (Osmocote).

U bent van harte welkom in onze tuincentra om de esdoorn uit te kiezen die bij u past. Neem ook eens een kijkje in onze webshop, hét online tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze winkels