Fargesia Rufa (bamboe)

Fargesia Rufa : niet woekerende bamboe in de tuin

Wilt u bamboe kopen? Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! U bent van harte welkom bij ons dichtstbijzijnde tuincentrum. Bamboe is familie van de grassen, alleen zijn de stengels verhout en stevig. De Fargesia Rufa is een van de bekendste, sterkste, niet woekerende bamboes. Deze bamboe is goed winterhard en behoudt bij een zachte winter zijn blad. Ook voor kleine tuinen is de Fargesia Rufa erg geschikt. Ze worden hoog en kunnen prima als groenblijvende haag worden toegepast. Wilt u bamboe kopen? Kom dan langs bij Tuincentrum De Oosteinde!

Verder is de Fargesia Rufa een makkelijke plant, die geen voorkeur heeft voor een bepaalde soort grond. Het is wel belangrijk dat de ondergrond vochtig genoeg is. Bamboe kan zowel op een zonnige plek geplaatst worden, als in de schaduw. Veel bamboesoorten maken nieuwe groeischeuten aan vanuit de wortels en kunnen daardoor flink uitbreiden. De Fargesia Rufa heeft als voordeel dat deze geen uitlopers aanmaakt en dus niet woekert. Bij het snoeien van bamboe worden over het algemeen alleen de dunne takken weggehaald. De dikke, stevige stengels blijven staan.

Wilt u deze bamboesoort ook in uw tuin? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde vestiging van Tuincentrum De Oosteinde! Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum, DeOosteindeOnline.nl.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze winkels