Camelia

De Camelia, een exotische schoonheid

De camelia komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, voornamelijk uit China en Japan. De plant bloeit in het prille voorjaar met grote, roosachtige bloemen en wordt ook wel Japanse roos genoemd. Veel mensen durven het niet aan om de relatief prijzige Camelia te kopen, omdat die in strenge winters nog wel eens het loodje wilde leggen. Dat hoeft helemaal geen bezwaar meer te zijn.

Winterhard
De camelia’s die tegenwoordig gekweekt worden kunnen een strenge winter doorstaan, mits ze op de juiste plek staan en tegen aanhoudende strenge vorst beschermd worden. De Camelia staat graag op een beschutte plek, in licht zure, vochtige grond en in de halfschaduw. Hij kan prima in een grote pot of kuip. De meest gemaakte fout is de plant in de volle zon te zetten (ook vroege ochtendzon in de winter verdraagt de plant niet) en hem in de zomer en het najaar geen water te geven. Dan is de kans op mooie roze, rode of witte bloemen in de periode van februari tot mei een stuk kleiner! Op de juiste plek en met de juiste verzorging kan de camelia in een zachte winter zelfs al in januari gaan bloeien. De plant heeft het hele jaar door glanzend, donkergroen blad.

Tips

  • Voorkom dat de knoppen bevriezen, dus pak de plant bij strenge vorst of bij nachtvorst in de lente in met een rietmat of bubbeltjesplastic.
  • Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar de grond mag ook niet te nat worden, want dan kan er schimmelvorming optreden. Regelmatig besproeien met regenwater is raadzaam.
  • Geef de plant in de zomer een kaliumrijke meststof.

Wilt u nu de Camelia kopen? Kom dan gerust langs bij één van onze vestigingen! Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum, waar u ook online planten koopt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze winkels