Viburnum tinus

Wilt u de Viburnum tinus kopen? Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! De Viburnum tinus (sneeuwbal) is een wintergroene en winterbloeiende struik. De bladeren zijn ovaal en glanzend. De roze bloemknoppen veranderen, na verloop van tijd, in witte bloemen die een lichte geur afgeven. Na de bloei komen er zwarte bessen aan de plant.

De Viburnum tinus houdt van een plekje in de zon/halfschaduw. In de winter willen ze niet te nat staan en enigszins beschut tegen strenge vorst. De struik kan geplant worden in normale grond met af en toe wat goede bemesting. Maar ook in een pot of als haag is de Viburnum tinus een blikvanger in de wintertuin.


Het snoeien van deze plant is enkel nodig om de vorm te behouden. Uitstekende takken wegsnoeien is in principe voldoende. Heeft de Viburnum in de winter vorstschade opgelopen door het strenge winterweer? Dan mag u de struik vanaf april bijsnoeien. De struik loopt vanzelf weer mooi uit.

Er bestaan verschillende soorten van de Viburnum tinus. In ons assortiment vindt u de meest voorkomende varianten. U bent van harte welkom in onze tuincentra én in onze webshop.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze winkels