Spaanse margriet

Osteospermum ecklonis - Het Spaanse zonnetje in uw tuin!

Osteospermum ecklonis (Spaanse margriet) is een bloem die zeer rijk bloeit gedurende de zomer. Deze plant was niet voor niets de balkonplant van het jaar in 2007! De Spaanse margriet heeft een zomerse uitstraling, die uw balkon of tuin direct zal opfleuren! Wilt u de Spaanse margriet kopen? Dan bent u in onze tuincentra én in onze webshop aan het juiste adres.

De plant heeft grijsgroene bladeren met grote bloemen, die in verschillende kleuren kunnen voorkomen; wit, geel, roze, lila, paars, oranje, rood enzovoort. Er is ook een grote vormvariatie in de bloemblaadjes. Deze kunnen bijvoorbeeld lepelvormig, gestreept of naar binnen gerold zijn. Bij ons is de Spaanse margriet een éénjarige plant, maar in Zuid-Afrika is deze een meerjarige heester. Ze kunnen daar wel 1 meter hoog worden!

U kunt de Spaanse margriet laten overwinteren als kuipplant, wanneer u deze op een vorstvrije plaats zet. Ze kunnen dan jaren overleven en zeer groot uitgroeien.

De Spaanse margriet houdt van een plekje in de zon. Wanneer u de plant teveel in de schaduw heeft staan, zullen de bloemen langzaam sluiten. De plant staat ook prachtig in een bloempot of balkonbak. Normale potgrond is voldoende en wanneer u ze af en toe een beetje plantenvoeding geeft zullen ze rijkelijk bloeien tot laat in de zomer. Verwijder regelmatig de oude bloemen om de aanmaak van nieuwe knoppen te stimuleren.

Wilt u de Spaanse margriet ook in uw tuin hebben? Bestel deze dan online in onze webshop, of kom langs in één van onze vestigingen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eénjarige zomerbloeiers

Onze winkels