Bacopa

Ondanks zijn bescheiden grootte is de Bacopa een eenjarige zomerbloeier die flink de aandacht trekt! Met zijn waterval aan bloemetjes is het een charmante verschijning die menig tuin, terras of balkon siert. Geef de plant een mooi plekje in de border als bodembedekkende kruiper of vul een aantal leuke bloempotten met deze gezellige perkplant. Deze bloeier zal volop shinen, zeker wanneer hij zijn prachtige bladeren over de rand van de bloempot laat hangen. Kom langs bij de Oosteinde om deze knapperd in het echt te bekijken!

Bacopa of Sutera verzorgen

De compacte, maar opvallende verschijning bloeit rijkelijk in de zomermaanden met witte, blauwe of roze bloemetjes. Ook de hartvormige blaadjes maken het tot een aantrekkelijke eenjarige plant. Het bloementapijt is vaak nog zichtbaar tot in het najaar. U geniet dus extra lang van de Bacopa, ook wel bekend als Sutera cordata. De plant staat graag met zijn koppie in de zon, maar halfschaduw is voor de Bacopa ook prima. Wel houdt hij van een flink slokje water en ook een regelmatige mestbeurt is zeer gewenst. Let er goed op dat de grond nooit opdroogt, want dan verliest de plant zijn vitaliteit.

Leuk weetje: in de geneeskunde staat de Bacopa bekend als een middel dat helpt om het geheugen te verbeteren. 

Bacopa kopen bij tuincentrum de Oosteinde

De eenjarige Bacopa is uiteraard verkrijgbaar bij tuincentrum de Oosteinde! Kom langs in de dichtstbijzijnde vestiging en ontdek ons veelzijdige aanbod zomerbloeiers, vers van de kweker! Ook voor andere tuinplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Wat dacht u van prachtige kuipplanten, kruiden, vaste planten en klimmers

Tuinplanten kopen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eénjarige zomerbloeiers

Onze winkels