Scaevola

Geef de tuin wat kleur! U wilt toch ook het beste uit uw buitenplek halen? Met de Scaevola weet u zeker dat u een vrolijke noot aan de tuin toevoegt. De plant valt immers van mijlenver op door zijn vrolijke, paarse blaadjes. De Scaevola is oorspronkelijk een Australische een langbloeiende vaste plant. In Nederland is hij een eenjarige die onder andere in hanging baskets perfect tot zijn recht komt.

Gun uw tuin de Scaevola

Vanaf mei zal het u opvallen dat er een groot aantal bloemetjes met hun gele hartjes zich laten zien. Ze groeien en bloeien tot over de rand en u kunt er tot ver in de herfst van genieten. Hij staat graag in de zon of halfschaduw en doet het prima in elke soort tuingrond. De Waaierbloem, zoals de Scaevola wel eens op zijn Nederlands wordt genoemd, kan best wel tegen een stootje. Hij zal het heus niet erg vinden als u 'm per ongeluk een keertje overslaat tijdens het watergeven. 

Leuk weetje: Deze plant is vernoemd naar de Romeinse Mucius Scaevola. Deze heer stak letterlijk zijn hand in het vuur om zijn sterke geloof te bewijzen.

SCAEVOLA KOPEN BIJ TUINCENTRUM DE OOSTEINDE

De eenjarige Scaevola is uiteraard verkrijgbaar bij tuincentrum de Oosteinde! Kom langs in de dichtstbijzijnde vestiging en ontdek ons veelzijdige aanbod zomerbloeiers, vers van de kweker! Ook voor andere tuinplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Wat dacht u van prachtige kuipplantenkruidenvaste planten en klimmers

Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eénjarige zomerbloeiers

Onze winkels