Fuchsia

Wie kent 'm niet!? De bijzondere Fuchsia is een graag geziene gast in menig tuin. Dat is ook niet zo gek, want met zijn unieke bloemen is het een uitermate opvallende verschijning. De Fuchsia is een vrolijke zomerbloeier die zijn naam absoluut eer aandoet: hij bloeit immers de hele zomer zeer uitbundig. De bloemen van een Fuchsia lijken een beetje op belletjes, vandaar dat deze ook wel Bellenplant wordt genoemd. De bloemen van deze plant kunnen meerdere kleuren hebben, variërend van wit en lichtroze tot donkerpaars. Fuchsia’s hebben daarnaast verschillende verschijningsvormen, zoals als struik-, toef- of hangmodel en op stam.

Fuchsia tuintips
 

Fuchsia VERZORGEN

De Fuchsia is makkelijk in onderhoud. Veel water geven en af en toe bijmesten is voldoende. De plant houdt van een halfschaduw plek, maar ook in de schaduw kan deze overleven. Plant fuchsia’s nooit in de volle zon en zorg dat de aarde vochtig blijft. Leuk in een bloempot of balkonbak in combinatie met andere zomerbloeiers! Met zijn hangende bloemen is de Bellenplant natuurlijk het mooist in een hoge pot of hangende mand. Gebruik een goede potgrond, want Fuchsia’s houden van een luchtige, lichtelijk zure aarde. Speciale fuchsiagrond zorgt voor een goede ontwikkeling en lange bloei van de plant. Kom langs bij de Oosteinde om deze knapperd in het echt te bekijken!

Wist u dat... de Fuchsia ook bestaat als vaste plant? Deze heeft iets kleinere bloemen, maar bloeit net zo uitbundig!

Fuchsia KOPEN BIJ TUINCENTRUM DE OOSTEINDE

De eenjarige Fuchsia is uiteraard verkrijgbaar bij tuincentrum de Oosteinde! Kom langs in de dichtstbijzijnde vestiging en ontdek ons veelzijdige aanbod zomerbloeiers, vers van de kweker! Ook voor andere tuinplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Wat dacht u van prachtige kuipplantenkruidenvaste planten en klimmers

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eénjarige zomerbloeiers

Onze winkels