Geranium

Bent u op zoek naar een mooie Geranium? Dan bent u bij De Oosteinde aan het juiste adres! We zijn al jaren expert op het gebied van Geraniums en hebben een zeer uitgebreid assortiment!

Soorten Geraniums

Met Geranium bedoelen we de vaste plant met de Nederlandse naam ooievaarsbek. Niet te verwarren met de eenjarig gekweekte Pelargonium die ook vaak hanggeranium wordt genoemd. Kwekers hebben vele fraaie tuinvormen geselecteerd. Alle bloemkleuren komen voor, behalve geel en oranje. De bloemen zijn vaak prachtig getekend met verfijnde lijntjes of vlekken. De vorm en kleur van het blad varieert enorm. Er is groot blad bij Geranium phaeum ‘Samobor’, heel klein groen blad bij Geranium ‘Giuseppii’ en viltig grijsgroen blad bij Geranium renardii. Er zijn ook veel soorten met geurig blad, zoals Geranium macrorrhizum.

Geranium kopen

Het is niet vreemd dat de Geranium één van de meest populaire tuinplanten is. Hij is er in vele soorten en maten en de kleuren spreken ontzettend aan! Ze zijn zeer geschikt als borderplant en worden ook vaak in grotere groepen bij elkaar geplant voor een extra indrukwekkend effect! Door de grote variatie is er voor iedere tuin, voor ieder balkon of in iedere pot wel een geschikte Geranium te vinden die naar uw smaak is!

Geranium verzorgen

De meeste Geraniums groeien en bloeien goed in de volle zon of half schaduw. Wist u dat u Geraniums prima kunt stekken? Zo verjongt u de plant, zorgt u dat hij een niet te groot oppervlak inneemt en de stekjes zijn ook nog eens een leuk kado voor die bijzondere vriendem of familie! In het geval van de vroeg-bloeiers kunt u deze direct na de bloeiperiode gerust goed terug snoeien. Hierdoor heeft u er later nogmaals plezier van, omdat hij nog een keer in bloei zal komen. Dubbel genieten dus!

Wilt u de Geranium kopen? Kom dan gerust langs in een van onze tuincentra, of neem een kijkje in onze webshop. Bent u bij ons in de winkel, spreek dan gerust iemand van ons ervaren personeel aan. Ze helpen u graag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Onze winkels