Kalanchoë

De Kalanchoë - Een vrolijke oppepper in huis!

De Kalanchoë is een sterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes, voorkomend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje en paars. Het meest bijzondere van deze plant is de bloeiwijze. De Kalanchoë is een kortedagplant, wat wil zeggen, dat de plant pas bloemen gaat vormen wanneer de dag korter is dan de nacht. Wanneer de Kalanchoë eenmaal gaat bloeien, dan bloeit deze 8 weken lang zeer uitbundig! Als de vetplant is uitgebloeid, kunt u de bloei weer stimuleren door te verduisteren. Wanneer u dit niet doet, bloeit de plant op natuurlijke wijze in het voorjaar.

De Kalanchoë doet het niet alleen goed als kamerplant, maar kan ook naar buiten als terras- of balkonplant wanneer de nachtvorst voorbij is. Wekelijks wat water geven is gemiddeld voldoende. Iedere 3 weken wat platenvoeding zorgt voor een gezondere plant met uitbundigere bloei. De Kalanchoë houdt wel van een lichte standplaats.

Wilt u bloeiende kamerplanten kopen? Bekijk dan de Kalanchoë eens in één van onze tuincentra! U kunt ook een kijkje nemen in onze webshop, waar u onder andere mooie potten en vetplanten voeding online kunt bestellen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels