Kerstster

Wilt u een bloeiende kamerplant kopen? Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! De kerstster (Euphorbia, Poinsettia) is een zeer geliefde plant die wereldwijd wordt geassocieerd met kerstmis. Er zijn meer dan 200 verschillende varianten van verkrijgbaar, maar in ons tuincentrum is de meest populaire nog altijd de rode. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico, waar hij in het wild struiken kan vormen van wel 4 meter hoog. Toch is deze plant zeer kwetsbaar en erg lastig terug in bloei te krijgen, wanneer de plant behouden wordt tot de volgende winter.

Wij hebben een paar belangrijke verzorgingstips om de kerstster zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Geef niet te veel water. De grond moet droog aanvoelen (hij mag niet uitgedroogd raken) voordat u water geeft en vochtig wanneer u klaar bent.
  • Gebruik geen meststof tot na de feestdagen. Wanneer de plant eerder extra voeding krijgt, versnelt de bloei en kan het zijn dat de gekleurde bladeren te snel hun mooie kleur verliezen.
  • Vermijd tocht! Hierdoor kan er bladverlies optreden.
  • Geef ze lekker veel licht. Deze plant houdt van licht tijdens de bloei.

Wilt u een mooie kerstster kopen? U bent van harte welkom om ons ruime assortiment te bekijken in Tuincentrum De Oosteinde bij u in de buurt! U kunt ook een kijkje nemen in onze webshop, hét online tuincentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels