Campanula

Heeft u behoefte aan een bloeiende kamerplant in uw woonkamer of wilt u nieuwe hangplanten kopen? De Campanula leidt na de donkere winter het lentelicht uw woning binnen. Met haar stralende uiterlijk en speciaal de frisse, vrolijke bloemen die ze maar al te graag toont, begint de lente met deze bloeiende woonkamerplant. 

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze op bepaalde plaatsen (meestal op het zuiden, want daar schijnt de meeste zon!) een natuurlijk hangend tapijt vormt over rotsformaties. De frisgroene stengels met prachtige klokvormige bloemen groeien rijkelijk in de natuur.

Snelle groeier
De Campanula is een snelle groeier. Plaats haar in een fraaie pot in huis en met de juiste verzorging groeit ze in no time uit tot een indrukwekkende hangplant. Die verzorging bestaat uit niet meer dan potgrond die altijd vochtig is, eens per twee weken wat plantenvoeding en het broodnodige licht. Geef haar een plek in huis in het volle licht (pas op: geen direct zonlicht achter glas!), of later in het jaar wanneer de temperatuur aangenaam genoeg is buiten op balkon of terras in de volle zon of half in de schaduw. Ze zal u wekenlang belonen met haar karakteristieke klokvormige, lila of witgekleurde bloemen.

Licht en vrolijkheid
Met de juiste verzorging kunt u zelfs genieten van meerdere bloeiperiodes, die in elkaar kunnen overlopen. Om dat te bereiken dient u wel steeds even de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de Campanula eventueel na de bloei binnenshuis even te verplaatsen naar terras of balkon. Van het licht en de vrolijkheid van deze plant krijgt u immers nooit genoeg, toch?

U bent van harte welkom in de dichtstbijzijnde vestiging van Tuincentrum De Oosteinde om ons ruime aanbod aan kamerplanten te bekijken. De campanula online bestellen is ook mogelijk vanuit uw luie stoel in onze webshop voor zaden en aanverwante artikelen. Neem eens een kijkje in ons online tuincentrum en koop bloembollen online!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels