Saintpaulia

Een kleurexplosie in uw woonkamer!

'Een kleine kleurexplosie op een zacht aaibaar bedje'. Het lijkt de beschrijving van een gerecht op de menukaart, maar het gaat om de woonplant Saintpaulia. Beter bekend onder de naam Kaaps viooltje is deze bijzondere plant een lust voor het oog! Bent u op zoek naar een bloeiende woonkamerplant? De Saintpaulia verdient zeker een plek in uw woonkamer!

Meteen bij binnenkomst fleurt ze uw woning al op. Met haar cluster van bloemen - variërend in kleuren van paars en violet tot wit & bleekblauw en combinaties daarvan – is ze een aantrekkelijke verschijning. Opvallend zijn haar bladeren: stevig, vlezig en dankzij de lichte beharing beschikken ze over een hoge aaibaarheidsfactor. 

Licht adellijk tintje
De Saintpaulia vindt haar oorsprong in Afrika, om precies te zijn Tanzania en het zuidoosten van Kenia. Daar groeit ze in een vochtige atmosfeer, op lichte plaatsen. Dat zijn dus ook de omstandigheden waaronder ze bij voorkeur in uw woning zal vertoeven. Regelmatig water geven tijdens de groeiperiode is belangrijk, in de winter wat minder. Bij voorkeur zacht water en veel licht, maar geen volle zon.

Wilt u de viooltjesorchidee kopen? Neem eens een kijkje in ons ruime assortiment! Bezoek de dichtstbijzijnde vestiging van De Oosteinde. Wist u al dat wij ook een webshop hebben? Hier kunt u online diverse benodigdheden voor kamerplanten bestellen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels