Hippeastrum

Hippeastrum helpt u door de donkere wintermaanden

Wilt u een fleurige kamerplant kopen? De woonplant Hippeastrum, staat te trappelen om u op te vrolijken met gezellige kleurtjes! Deze bloeiende woonkamerplant heeft prachtig grote groene bladeren van wel 10-60 centimeter lang én een of meerdere grote, helder gekleurde bloemen van soms wel 20 centimeter breed. Zegt de naam Hippeastrum u niet zo veel? De naam Amaryllis is u waarschijnlijk beter bekend. Zo wordt ze in veel winkels verkocht in de laatste maanden van het jaar.

Natuurlijke oppepper
Het bijzondere van de Hippeastrum is dat ze groeit uit een bol, net als andere leden van de Narcisfamilie. Oorspronkelijk stamt ze uit Mexico en de Caraïben, maar de Hippeastrum heeft geen enkele moeite om zich aan te passen aan de (wat minder zonnige) Nederlandse huiskamer in de winter. Daar doet ze het prima in een pot met aarde, waar de bol voor een derde bovenuit steekt. Een lichte plaats en af en toe wat water en de Hippeastrum zal u verrassen met stralend groene bladeren én friskleurige bloemen. Die bloemen zijn verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen: rood, roze, wit, oranje, geel, groen, maar ook exemplaren met gekleurde strepen en randen. Genoeg opties dus die kunnen dienen als natuurlijke oppepper in de donkere periode van het jaar!

Wilt u de Amaryllis kopen? U bent van harte welkom bij Tuincentrum De Oosteinde, waar u versteld zult staan door ons ruime aanbod aan kamerplanten. Neem ook eens een kijkje in onze webshop, waar u diverse bloembollen, zaden, potten en andere benodigdheden online kunt bestellen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels