Lelie

Een opvallende verschijning

Wilt u een bloeiende kamerplant kopen? Misschien is de Lelie iets voor u! Lilium, wij kennen de plant beter onder de naam Lelie, is vanwege zijn opvallende verschijning zeer geliefd als snijbloem in boeketten. De oude Grieken waren al zo onder de indruk van de schoonheid van deze bloem dat hij ook verscheen in hun rituelen. Voor ons is het een veelzijdige plant, die tegenwoordig in een zeer ruim kleurenpalet verkrijgbaar is.

U kent de Lelie waarschijnlijk als een prachtig zomerbloeiende bol, maar deze kan in de winter uitstekend dienst doen als een fleurige kamerplant. Later, wanneer er geen nachtvorst meer is, kan de Lelie weer naar buiten.

Wanneer u een lelie in de kamer zet, zal hij direct in het oog springen. Als u juist veel groene planten in huis heeft, kan dit een prachtige breking in het geheel geven. Een zeer multifunctionele kamerplant dus!

De zorg voor deze plant is vrij eenvoudig. Geef twee keer per week weinig water. Geef hem voldoende licht, maar let op dat hij niet te warm staat, dat verkort de bloeiduur. Wanneer de kamertemperatuur onder de 22 graden blijft, zal hij twee tot vier weken bloeien. Zodra er uitgebloeide bloemen zijn, kunt u ze voorzichtig wegknippen. Dit zorgt ervoor dat de andere bloemen langer mooi blijven. Breng de plant pas naar buiten wanneer er absoluut geen nachtvorst meer is. Wanneer u de lelie buiten wilt behouden in een pot, moet u wel weten dat deze winterharde bol, wanneer hij tot aan de grond afgestorven is, vorstvrij zal moeten overwinteren. Als u daar geen ruimte voor heeft, kunt u hem beter in een perk planten. Plant de bol diep genoeg in de grond, zodat hij niet door de vorst beschadigd kan raken.

Voor meer advies over deze veelzijdige bloem kunt u altijd terecht in ons tuincentrum. Bezoek de vestiging bij u in de buurt! Wilt u de Lelie online kopen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels