Azalea

Geluk en wijsheid, in ruil voor aandacht

Wilt u een nieuwe kamerplant kopen? Wellicht is de Azalea iets voor u! De brengster van geluk én wijsheid. De Azalea is een wel erg multifunctionele kamerplant. Met een paar exemplaren in uw huis stijgt het concentratievermogen aanzienlijk, zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. En Japanners zijn ervan overtuigd dat het schenken van een Azalea symbool staat voor het brengen van geluk. Maar: daar vraagt deze kleurige bloeier wel iets voor terug, namelijk aandacht!

Felgekleurde bloemen
Niet slecht voor deze uitbundige, kleurige plant. De Azalea behoort tot het geslacht van de plantenfamilie Rododendron. De naam Azalea is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’, dat dor en droog betekent. Dat slaat waarschijnlijk op de houtige takjes van de plant. De Azalea werd voor het eerst geteeld in Japan, in de 18e eeuw verscheen de plant voor het eerst in Europa. Daar steeg haar ster snel, vooral dankzij haar fraaie en felgekleurde bloemen. Rood, roze, wit, paars en tweekleurige vormen: de Azalea biedt het allemaal. Ze staat immers niet voor niets bekend om haar overvloedige schoonheid!

Verzorging? Water!
De verzorging van deze pracht draait vooral om water geven. Dat betekent in de praktijk niet te veel, maar zeker ook niet te weinig water. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil? Dan zit u altijd goed. In de bloei heeft de Azalea echter behoefte aan behoorlijk wat vocht. Te veel water onder in een pot, dat niet weg kan, is funest voor de plant. Op deze manier kan de plant namelijk geen voor de wortels noodzakelijke zuurstof meer opnemen. Ook staat ze graag op een plaats met voldoende licht, maar geen direct zonlicht.

Als u op zoek bent naar een bloeiende kamerplant, is de Azalea zeker een goede optie! Een Azalea kopen kan uitstekend in één van onze vestigingen, waar wij u graag van dienst zijn met ons grote aanbod. U kunt ook een kijkje nemen in ons online tuincentrum, daar kunt u allerlei aanverwante artikelen zoals plantenvoeding bestellen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels