Cyclaam

Cyclamen binnen én buiten

Het is weer helemaal de tijd om Cyclamen te kopen! Ze zijn terug van weggeweest. Een tijd lang hadden ze een wat tuttig imago, maar cyclamen zijn er tegenwoordig in tal van mooie kleuren. Ze laten zich leuk combineren, zowel binnen als buitenshuis, want ze zijn er als tuinplant, kamerplant én als snijbloem. Cyclamen bloeien in het najaar én in de winter! Bij Tuincentrum De Oosteinde bent u aan het juiste adres voor de kleurrijke Cyclamen!

Knollen in soorten en maten
Cyclamen zijn knolgewassen. Sommige bloeien in de zomer, andere in de herfst of de winter. De bloemkleur varieert van wit tot rood & paars en alle schakeringen daartussen. Tuincyclamen krijgen bloemstengels van zo’n 7 tot 15 centimeter hoog. Huiskamercyclamen krijgen grotere bloemen dan de tuincyclamen, net zoals snijcyclamen. Die laatste hebben ook langere (circa 20 centimeter) stengels en een heerlijke geur.

In de tuin
Bloeiende cyclamen kunt u nog planten zolang de grond niet te nat en niet bevroren is. De planten houden van een schaduwrijke plek, onder struiken of onder het bladerdak van een boom. De grond moet kalkrijk en goed water doorlatend zijn. In de winter kunt u ze het best beschermen met een flinke laag compost of bladaarde met kalk. De knolletjes van de zomerbloeiende, geurige Cyclaam purpurascens (het ‘Alpenviooltje’) plant u in het voorjaar, die van de herfstbloeiers in juni-juli en die van de winterbloeiers in september. Goed winterharde exemplaren kunnen ook prima in pot, op het terras of balkon.

In de huiskamer
De frisse kleuren waarin cyclamen bloeien en het fraaie, hartvormige blad met opvallende tekening maken ze heel aantrekkelijk om in huis te halen. Zet ze in een vrolijk gekleurde pot of kies pot en bloem in dezelfde kleur voor een stijlvol effect. Zet ze niet boven de verwarming en ook niet in direct zonlicht. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Geef de bloeiende plantjes om de twee weken mest. Snijcyclamen blijven in een vaas met schoon water wel twee weken goed. Ze geuren heerlijk en zijn ook leuk te combineren met andere bloemen.

Wilt u de Cyclamen kopen? Kom dan gerust langs in één van onze tuincentra, of neem een kijkje in de webshops. Hier kunt u online kamerplanten mest bestellen, waar de Cyclaam erg blij mee zal zijn! Een geschikte plantenpot kopen kan ook gewoon vanuit uw luie stoel in ons online tuincentrum.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels