Miltonia

Een bloeiende kamerplant in uw woonkamer zoals de Miltonia brengt veel sfeer. Met in haar kielzog een vleugje lichtzoet parfum komt ze uw woning binnen. U kunt niet om de opvallende exotische uitstraling en geur heen van deze verrassende plant!

De Miltonia behoort tot de grote groep van orchideeënsoorten. Ze wordt ook wel de viooltjesorchidee genoemd. Die naam dankt ze aan de vorm van haar bloemen, die gelijkenis vertonen met de bekende tuinplantjes. De bloemen van de Miltonia zijn absolute blikvangers: groot, kleurig (bijvoorbeeld wit, roze en rood, maar ook combinaties hiervan; vaak met een vleugje geel in het hart) en in een aantal gevallen dus ook geurend. 

Blijf aandacht geven
De Miltonia heeft redelijk wat aandacht nodig; geen plaats in een donker hoekje, maar een lichte plaats. Echter geen felle zon en bij voorkeur niet boven de verwarming! De pot met wortels wekelijks dompelen in wat water is voldoende, net zoals maandelijks wat plantenvoeding geven. Bij voorkeur heeft ze een wat hogere luchtvochtigheid, hiervoor leent de plantenspuit zich uitstekend! Op deze manier creëert u omstandigheden die in de buurt komen van de oorspronkelijke omgeving.

Pronken en veroveren
Oorspronkelijk komt ze voor in Brazilië, Argentinië, Paraguay en Colombia. Daar is de Miltonia meestal te vinden op vochtrijke plaatsen in de schaduw, of lichte zon, vaak langs de oevers van rivieren. Ze leeft er het ideale leven van een Zuid-Amerikaanse schone: laid back, genieten, pronken en veroveren. Net zoals ze in uw woonkamer doet!

Wilt u de viooltjesorchidee kopen? U bent van harte welkom om ons ruime aanbod te bekijken in het dichtstbijzijnde tuincentrum bij u in de buurt! U kunt ook aanverwante benodigdheden zoals plantenpotten en plantenvoeding online bestellen in onze webshop. Neem gerust een kijkje!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten

Onze winkels