Voorjaarsbloeiers

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de vogels lijken harder en meer te fluiten dan ooit: het is (bijna) voorjaar! De natuur kan niet wachten om ons te verblijden met een overdaad aan kleur. Dat vinden wij natuurlijk ook niet erg, na zo'n donkere en koude herfst en winter... Wie wordt er immers niet blij van de geur en kleur van voorjaarsbloeiers? Wanneer de krokussen hun paarse koppie laten zien en ook de gele narcissen prachtig afsteken tegen het groen krijgt iedereen spontaan zin in de lente. Het is hét moment waarop de groene vingers gaan jeuken. Blaas de tuin, het terras of het balkon dus nieuw leven in met voorjaarsbloeiers! Zet een aantal vrolijke voorjaarsvrienden in de border of vul een paar bakken met gekleurde bloemenpracht. U zult merken dat u direct een vrolijk gevoel krijgt. Kom langs bij de Oosteinde en ontdek ons fleurige aanbod voorjaarsbloeiers.

Plan uw bezoek

 

Favoriete voorjaarsbloeiers

Van heesters tot vaste planten en van eenjarige planten tot bloembollen: er zijn genoeg tuinplanten die ons vanaf februari en maart verblijden met hun prachtige bloemen. Het zijn de tuinplanten die al vroeg in het seizoen tot leven komen en opgewassen zijn tegen een late vorst. Voorjaarsbloeiers slaan dus de brug tussen het afwisselende voorjaar en IJsheiligen in mei. We hebben bij de Oosteinde vanaf februari altijd een fijn assortiment voorjaarsbloeiers. Er valt nogal wat te kiezen, dus bent u bang dat u door het bos uw favoriete bloeier niet ziet? Geen zorgen! Wij lichten een aantal mooie bloeiers uit:

 • Violen raken nooit uit de mode! Ze zijn sterk, winterhard en de perfecte opvulling voor een mooie pot of mand. Ze zijn er in tal van kleuren. U kunt voor één bepaalde tint kiezen of juist mixen and matchen voor dat ultravrolijke gevoel. U kunt viooltjes het beste in de zon of halfschaduw plaatsen en de grond goed vochtig houden. Bij een goede verzorging heeft u maandenlang plezier van de viool!
   
 • Bellis, ook wel bekend als Madeliefjes, toveren een glimlach op ieders gezicht. U geniet soms wel van het vroege voorjaar tot het late najaar van deze voorjaarsplant. Hij is er in meerdere gedaantes en kleuren. Zo is er altijd een roze, rode of witte soort die bij uw smaak past. Het Madeliefje staat graag in een voedzame en vochtige bodem, en doet het goed in de zon of halfschaduw.

Voorjaarsbloeiers kopen | de Oosteinde

 • Primula’s heeft u vast in ons tuincentrum gespot! Ze trekken met hun lange en kleurrijke bloei nogal de aandacht. U krijgt direct een lentegevoel van deze toppers. De meest bekende soort is de Primula vulgaris, een stengelloze sleutelbloem die van maart tot mei bloeit met een geel hart. Zet de plantjes op een vochtige plek, het liefst op een schaduwrijke plaats. De plant lokt bijen en vlinders, en zorgt dus voor een levendig beeld in de tuin.
   
 • Camelia's fleuren elke tuin, groot of klein, in één klap op met hun bijzondere bloemen. Vanaf maart zijn de roosachtige bloemen van deze wintergroene struik niet meer te ontwijken. Ze zijn er in een groot aantal varianten, van eenkleurig tot gestreept. Zet de plant in de zure bodem, het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw en zorg dat de Camelia nooit uitdroogt. 
   
 • Ranonkels zien er bijna te perfect uit om echt te zijn. Hun roosachtige bloesems hebben weefseldunne bloembladen en ze zijn verkrijgbaar in kleuren die variëren van crème en lichtgeel tot abrikoos, roze, oranje, rood en bordeauxrood. Ranonkels hebben elke dag veel licht nodig. Voor het beste resultaat plant u de bloeier in lichte, goed doorlatende grond. Vermijd grond die nat blijft, omdat de wortels dan kunnen rotten. 
   
 • Saxifraga betovert u door zijn compacte elegantie. Er zijn wereldwijd ongeveer 440 Saxifraga-soorten. De plant, ook wel bekend als steenbreek, is een zeer winterharde kruidachtige bloem die graag dwaalt tussen rotsen en stenen. Steenbreek houdt van de zon, maar gedijt het beste als de zon niet te heet is. Lichte schaduw vindt 'ie prima. Snoeien is niet nodig en dus is het een relatief onderhoudsvriendelijke voorjaarstopper.
   
 • Iberis vormt dichte groenblijvende matten die in het late voorjaar en de vroege zomer prachtig ronde bloemen laat zien. Wanneer ze niet in bloei staan, vormen de matten van gebladerte een goede achtergrond voor andere bloemen. Ze geven ook structuur aan een rotstuin in de winter als er verder weinig te zien is. Goed doorlatende grond is de sleutel tot een goede groei van deze plant.
   
 • Arenaria is een lage, groenblijvende vaste plant die in de lente en zomer de grond bedekt met dichte matten van kleine bladeren en witte bloemen. Arenaria is een bodembedekker die soms wordt gebruikt als grasvervanger of tussen stapstenen. De plant wordt slechts een centimeter of twee hoog, maar heeft lange, hangende stengels die zonnige rotsen kunnen bedekken of over lage muren kunnen tuimelen. Arenaria-bloemen zijn stervormig en groeien soms tot een centimeter breed. 
   

Voorjaarsbloeiers in pot

De bloeiers op pot hebben een groot voordeel: de bolgewassen hebben al veel langer de tijd gehad om voedingsstoffen op te slaan in hun bolletje. Ze kunnen vanuit deze reserve in één klap omhoog schieten. Ze kunnen daarnaast goed tegen een stootje, zoals een eventuele late nachtvorst. Wel hebben ze graag geregeld een slokje water. We hebben ook hier weer ruime keuze in ons tuincentrum! Wat dacht u van de volgende toppers?

 • Narcissen worden vaak in één adem genoemd met de lente. Met hun bijzondere trompetten zijn ze immers een ware eyecatcher. De knoppen gaan ook nog eens erg snel open. De plant staat binnenshuis het best op een koele plek, aangezien hij dan extra lang bloeit. In de tuin stelt hij weinig eisen; hij kan zowel in de schaduw als in de zon. 
   
 • Hyacinten hebben misschien wel de meest bijzondere bloemen van het hele rijtje. Ze zijn dan ook uit duizenden te herkennen met hun blauwe, roze, paarse of gele tint. Ze hebben een bijzondere geur die direct aan de lente doet denken. Ze staan graag met hun bloeiende bolletje in de zon of halfschaduw.
   
 • Muscari, beter bekend als het Blauwe druifje, dankt zijn naam aan de druifvormige bloemetjes, die tegenwoordig ook in wit, lila, paars en roze voorkomen. De populaire bolletjes-op-pot hebben een lichte muskusgeur die verwijst naar de wetenschappelijke naam.

Voorjaarsbloeiers kopen | de Oosteinde

Voorjaarsbloeiers kopen

Breng kleur aan met deze en andere bijzondere voorjaarsbloeiers! Wij hebben een prachtig assortiment met uiteenlopende tuinplanten - allen vers van de kweker! Wanneer het voorjaar vrij droog is, moet u de planten één tot tweemaal per week wat (regen)water geven. Met de juiste verzorging kunt u lang van deze voorjaarsbloeiers genieten. Kom langs bij de Oosteinde in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden en laat u inspireren en adviseren. Onze groenexperts vertellen u graag alles over ons assortiment bloeiers. Tot snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Onze winkels